Luna mai aduce anual bucuria aniversării călimăneștenilor. Țesută în jurul hrisovului emis de domnitorul Țării Românești, Mircea cel Bătrân călimăneștenii construiesc anual o sărbătoare despre Călimănești și oamenii săi.
Anul acesta sunt importante următoarele:
- Acordarea titlului de Cetățean de Onoare al orașului Călimănești scriitoarei Fenia Driva, care a fost acordat la propunerea Coziei – Info! Fenia Driva a condus destinele culturii călimăneștene o perioadă destul de lungă (directoare a bibliotecii A.E.Baconsky). A primit ștafeta de la mama ei, Florica Driva din anii comuniști și a dus-o până la pensionare după Revoluție. Fenia Driva este, pe de o parte, promotorul tuturor realizărilor culturale marcante ale Călimăneștiului pe o perioadă de peste 50 ani, iar pe de altă parte a stat în spatele organizării vieții culturale, a avut o activitate susținută de arhivare, păstrare și publicare a acesteia. Cum s-ar spune, pe umerii d-nei Fenia s-a așezat răspunderea despre tot ... și a făcut-o foarte bine! Astăzi avem carte document, carte publicistică despre Călimănești și oamenii săi care sunt de o valoare inestimabilă pentru istoriografia acestor locuri.
- Un alt moment demn de urmărit este discursul primarului Florinel Constantinescu. Va fi foarte curios bilanțul pe un an de zile și anunțurile pentru viitor. Oricum, politica primarului liberal este demnă de apreciat, domnia sa a așezat Călimăneștiul, alături de Ilie Amuzan (primar 2004 – 2012) pe un drum ireversibil de dezvoltare și organizare constructivă. Stațiunea este astăzi cel mai dinamic oraș al județului Vâlcea care se bucură de o creștere a nivelului de trai semnificativ.
- Două lansări de carte Dora Săvulescu – ”Zâmbet și lacrimă” și ”Românitate și ortodoxie” volum semnat de Părintele Arhimandrit Dr. Vartolomeu Androni de la Mănăstirea Cozia. Zestrea culturală locală reușește și anul acesta să aducă lansare de carte, un cadou excepțional din partea călimăneștenilor pentru Călimăneștiul lor, care, iată de câțiva ani bun reușesc să păstreze ștafeta ridicată! Mai trebuie menționat faptul că Dora Săvulescu face parte dintre călimăneștenii de excelnță care au construit și promovează un proiect pentru orașul lor: Dora Săvulescu a adus competiția de ciclism motan ”Cozia MTB”, Dăescu Chirea Narcis este fondatorul ziarului local Cozia-Info, aflat pe piață din anul 2004, Tiberiu Zanfir este continuatorul cenaclului cultural A.E. Baconsky, Cristian Geantă este fondatorul cenaclului cultural ”Cozia și Oltul” și a numeroase reviste de specialitate, Nicuță Lungu a adus Cenaclul Anton Pann și este promotorul a numeroase manifestări culturale.
- Distracția de sâmbătă și duminică, anul acesta capete de afiș: Mircea Baniciu, Florin Chilian, Emeric Imre, Cargo și Nicolae Furdui Iancu.