E Evenimente

Organizarea la manifestarea de inaugurare a DJ 703G Călimănești – Berislăvești a fost impecabilă

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Vineri 28 octombrie 2022, începând cu ora 11.30 a avut loc inaugurarea oficială a DJ 703 G pe zona târgului de săptămână de la Berislăvești. Au participat oficialități din cadrul C.J. Vâlcea, Prefectură, primari, ziariști.

Impecabil este și drumul care a reabilitat întregul sistem rutier pe distanța Jiblea Veche (Călimănești monument) până în satul Robaia al comunei Berislăvești, la limita cu județul Argeș. A fost refăcut stratul suport cu toate etapele până la așternerea stratelor de asfalt. În total 12,6 km de drum asfaltat, 17 km piste de biciclete, 9 km de trotuare, rigole carosabile betonate peste 22.000 mp, reabilitare și lărgire a 7 poduri pe traseul drumului și construiirea unui pod nou la limita cu județul Argeș. Au fost executate ziduri de sprijin, podețe la proprietățile gospodăriilor, deviere de rețele de utilități, stații de autobuz.

Disconfortul creat de condițiile de șantier speculat de partidele din opoziție

Munca la acest proiect a început înainte de campania electorală a anului 2020. Au fost perioadele de atragere financiară și maturizare a proiectului. Un proiect la care a lucrat numai echipa PSD din cadrul Consiliul Județean Vâlcea condusă de președintele Constantin Rădulescu. Oridinul de începere a lucrărilor a prins anul 2020 moment prielnic pentru (opoziția constructivă, TFL-iști, postaci de facebook) USR și PNL să bombardeze efectiv acest proiect care avea să fie o lucrare de patru stele. S-a folosit și aici principiul acuzațiilor fără număr și politica pălăvrăgită a lui nimic despre nimic! Au reușit, atunci, să inducă în mintea oamenilor tot felul de dezinformări și pălăvrăgeli care au adus PSD-ului un prejudiciu de voturi destul de consistent. Și pentru ce? Pentru că astăzi de la Călimănești până la Robaia sunt declarații de genul: ”Să-i de Dzeu sănătate domnului președinte!”, ”Au făcut o lucrare senzațională!”, ”Ce era înainte pe coastele astea și ce este astăzi, mie nu-mi vine să cred! Felicitări d-lui Costi!”

Au inceput protestele argeșenilor la adresa conducerii Consiliului Județean Argeș

Tot mai multe reacții apar în mediul on-line din partea locuitorilor comunelor din hotarul argeșean care sunt tot mai nemulțumiți de diferența condițiilor urbanistice Vâlcea – Argeș, unde discrepanța este groaznică! Tabloul dezolant cu drumuri de pământ și bolovani al Argeșenilor se lovește brusc de organizarea deosebită a Vâlcenilor. Contrastul este la nivelul unei Elveții, care prezintă teritoriile vâlcena îngrijite, cu comunități unde toate ulițele sătești sunt asfaltate, luminate. Sunt realizate rigole și podețe la fiecare gospodărie, iar ca o perlă a coroanei apare drumul județean bine îngrijit.  

Opoziția constructivă (USR, PNL, TFL-iștii, postacii veșnicei nemulțumiri) au boicotat inaugurarea de vineri

Inaugurarea drumului s-a făcut la Berislăvești în zona tărgului săptămânal, situat pe un teren amenajat în apropierea mânăstirii Berislăvești. O zonă largă, reabilitată de către UAT berislăvești care beneficiază de parcare, terase pentru servit masa și un teren de sport sintetic unde a fost găzduit evenimentul.

Marele absent a fost opoziția care a vrut să arate prin gestul de vineri că este supărată și astăzi! După ce în urmă cu doi ani ”urlau” și vărsau hârdăul cu lături despre faptul că se începe proiectul 703G, astăzi varsă hârdăul la terminarea 703G, drum care leagă stațiunea Călimănești – Căciulata de Curtea de Argeș (33 km) și care va fi breteau nordului la Autostrada Pitești – Sibiu (16 km) de la Călimănești.

Nimeni, din partea acestor partide, nu a fost prezent la manifestare! Iar marele absent a fost primarul comunei Sălătrucel, Dorel Ancuța (PNL) care a lăsat o impresie ... de TFL-ist!