F Faptul divers

Îngrijorare printre consilierii locali călimăneșteni. Un supermarket local își permite să comercializeze produse cu termenul de valabilitate expirat

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Luna aceasta a continuat la Călimănești cu agenda de lucru a Executivului. Printre problemele de interes general al locuitorilor discutate aici am ales să vă prezentăm apelul unui politician local . În acest sens consilierul local (PSD), Nicolae Ghinoiu a cerut Executivului și colegilor din Consiliul Local al Primăriei Călimănești să înfințeze o comisie care să verifice și să stopeze diferența de preț dintre raft și casa de marcat al unui supermarket din Călimănești. A mai semnalat gradul de alterare al produselor care, în unele cazuri, este avansat. Acestea continuând să fie comercializate pe rafturi: „Am văzut la magazinele din apropiere un preț la raft și altul la casă! Termenul de garanție al unor produse este expirat, dar sunt în continuare pe raft. Mă refer aici la borcanele care au capacul bombat și care au intrat în fermentație ...!”

Reacția primarului

Florinel Constantinescu a declarat: „Este un lucru foarte grav! Vă promit că dacă nimeni nu spune nimic eu pot să vorbesc cu medicul veterinar din circumscripția noastră să meargă, împreună cu dvs, dacă doriți, și să identificați aceste produse. Dacă există în magazinele alimentare produse cu termenul expirat este un lucru foarte grav! Vom cere organelor de control să inițieze verificări în acest sens.”

Ne-am interesat pentru dvs.

Înceând cu anul 2017 orașul Călimănești are un medic permanent pentru controlul alimentelor. Acesta își are sediul la parterul blocului de pe strada Aurel Vlaicu, lângă Liceul de Turism, cu program de lucru și număr de telefon afișat.