F Faptul divers

Blocul ucigaș din Călimănești lovește din nou!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Asociația de locatari nr. 2 sau blocul cu șapte etaje din centrul Călimăneștiului reprezintă o problemă nerezolvată care depășește 15 ani de zile. E vorba despre acoperișul celor trei blocuri care compun această asociație de locatari, realizat din țiglă (model vechi) așezată pe structură din lemn. Lucrarea s-a șubrezit și de peste 15 ani cad țigle sau bucăți de acoperiș de pe înaltul acestor blocuri. Au fost avariate mașini, a fost omorât un om (Ioana Mercea), iar locatarii perverși se ascund în spatele unui comitet de bloc care găsește permanent motivații și soluții de ”încropeală”.

În dimineata acestei zile, ora 9.47 min. a căzut o bucată de acoperiș în partea din spatele blocurilor și ce este cel mai groaznic, e faptul că alte bucăți stau să cadă și nimeni nu face nimic!

În urmă cu aproximativ doi ani, la o ședință a asociației de locatari a fost numită în comisia de cenzori Ludmila Stricescu, locatară aici, de profesie contabil. În scurt timp doamna Stricescu a făcut public un raport în care erau prezentate neregulile, falsurile și delapidările conducerii. La câteva zile a fost dată afară prin susținerea câtorva cuiburi de locatari cu interese neortodoxe prin această asociație.

În concluzie ...

Acoperișul se repară în permanență, există devize, facturi, plăți dar țigle continuă să cadă la fiecare bătaie de vânt! Ileana Munteanu (fost oficiant PTTR, pensionată) președinte de asociație aici, a fost depistată cum a încărcat facturile asociației cu alimente. Brânză, roșii, salam, etc., erau ”investite” din banii oamenilor în șarpanta acoperișurilor. Dar nimeni din cuiburile de locatari nu a fost deranjat!

Peste capetele acestor profitori și până la accesarea unor proiecte europene aflate pe masa de lucru a primăriei Călimănești, cred că trebuie revenit la forma inițială a acoperișului și realizat prin metode de izolare standard. În numele ziarului voi face apel la primarul orașului Călimănești să intervină și să preia rezolvarea acestei probleme. Cuiburile de pensionari sunt depășite și nu sunt capabili să ofere o rezolvare ...