F Faptul divers

Pensiunea ”Casa Rica” din Călimănești a fost călcată de escroci

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Zilele trecute Casa Rica din Călimănești-Căciulata a făcut public anunțul unei escrocherii petrecute la pensiune. Proprietarul acesteia Doru Alexandru Moțoc a prezentat fotografia unui escroc care s-a cazat sub date false timp de patru nopți, după care a plecat fără să plătescă. Prejudiciul creat este de 480 lei.

„A fost un individ care s-a cazat la noi, 15 – 19 septembrie, ne-a spus că nu știe sigur câte zile stă urmând ca la final să i se facă totalul! După patru zile s-a făcut nevăzut! A lăsat în cameră câteva obiecte ieftine, o agendă, un pix, etc. ca să creeze ideea că încă este cazat. Este un individ trecut de 40 ani, pozează în om serios, corporatist, îmbrăcat bine. Ne-a spus că este suferind de diabet, că vrea liniște, și că locația noastră este exact ce-i trebuie. Deschis să ofere cât de multe informații despre el, tocmai ca să capete încredere. Vorbește despre familie, despre firma la care lucrează (ne-a oferit chiar datele firmei), o firmă reală, dar care nu știe nimic despre el! Are școală de hoț, umblă fără mașină și încearcă să ascundă cât mai mult din tot ce ar putea lăsa urme. Am sunat la ziar pentru că am considerat  important să le spunem tuturor din zona noastră să fie vigilenți la astfel de escroci care încep să apară, tot mai mult și pe aici.” (a spus proprietarul pensiunii).

Dezvoltarea în plină creștere a stațiunii Călimănești – Căciulata atrage, din păcate, atenția escrocilor din întreaga țară care încep de acum să monitorizeze bunurile și banii de aici. Este la mintea cocoșului că acolo unde este bogăție se strânge furnicarul infractorilor!

Ușor, ușor Călimăneștiul devine o localitate complexă, cosmopolită, cu un flux de oameni din ce în ce mai numeroși. Am prezentat acest material și cu speranța unui semnal de alarmă pentru ofițerul judiciarist al Poliției Călimănești, Dumitru Ghițulescu despre care este urgentă nevoie să devină ceea ce trebuie să fie un polițist. Până acum individul a trăit această muncă cu creerii împrăștiați prin alte zări! A desfășurat o atitudine arogantă, indolent și necooperant. Iar situația dosarelor rezolvate nu cred că trece cu mult peste zero. Acest individ este numit din bani publici să reprezinte interesele cetățenilor din orașul Călimănești, iar necazurile lor, acestea sunt! Nu cred că este treaba lui Ghițulescu să lase alte impresii, să nu rezolve dosare sau să fie implicat în jocuri de culisă locală. Ghițulescu induce în mentalul colectiv convingerea că infracțiunile îndreptate împotriva localnicilor devin doar un stres și timp pierdut în declarații interminabile consumate la Poliția Călimănești! Iar bomboana pe colivă este finalizarea lor prin A.N. după ani de zile de cercetare. În felul acesta nu am făcut nimic ... domnule Ghițulescu! Și domnilor din conducerea IPJ Vâlcea!