F Faptul divers

La școala Șerban Cantacuzino din Călimănești sunt oaspeți din cinci țări

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Luni 14.01.2019, ora 9.30 a avut loc deschiderea oficală a proiectului C.O.D.E.R.s (Creation Oriented Digital Education RunnerS) unde Școala Generală Șerban Cantacuzino din Călimănești este gazdă. Proiectul se desfășoară în perioada 14 – 20 ianuarie 2019, la care participă un număr de 35 elevi din cinci țări: Turcia, Italia, Polonia, Portugalia și România.

Scopul acestui priect este de a aduce împreună elevi din țări diferite, dar și eleborarea de noi produse ce vor fi folosite în cadrul lecțiilor de Matemetică și Științe folosind programarea.

În cadrul activităților organizate de fiecare țară participantă, elevii cu spijinul cadrelor didactice, își vor însuși informațiile de bază pentru a utiliza programarea, vor lucra în grupuri mixte folosind limba engleză pentru a interacționa cu oameni ce apațin unor culturi diferite învățând astfel, unii de la alții. Șase zile, la Călimănești vor avea loc workshop-uri, conferințe și excursii tematice.

Școala Generală Șerban Cantacuzino a demonstrat în fața ziariștilor și a oaspeților din cele patru țări că este capabilă să-și pună în valoare talentul și marketingul de bună calitate de care dispune. La deschidere, pe lângă organizarea exemplară a micilor elevi, a decorului special realizat pentru primirea oaspeților, școala a organizat un program artistic unde, prof. Mirela Niță a pregătit, alături de elevii din școală, dansuri tematice din folclorul țărilor participante. Coregrafia, tematica, muzica și costumele au făcut din aula Școlii Șerban Cantacuzino un spectacol în toată regula. Delegația Poloniei și a Turciei a aplaudat în picioare acest moment. 

La prezentarea fiecărei delegații a fost intonat imnul național, culminând cu imnul României la care vocile tinerilor elevi au răsunat în aula școlii. Moderatorul festivității a fost prof. Manuela Neagoie, coordonatorul de proiect. Au luat cuvântul directorul școlii Emil Popa, directoarea Liceului Tehnologic de Turism și reprezentantul ISJ Vâlcea, Cludia Diaconescu.