F Faptul divers

Nineta Popa s-a vaccinat la Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Centrul din Călimănești și-a mărit capacitatea de vaccinare

După cum informează Primăria Călimănești, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial: ”Ultima perioadă a fost dominată de contradicții, necunoscute, temeri, dar și de provocări și noi riscuri asumate, în fața cărora comunitatea din Călimănești a reacționat cu multă energie, trecând cu bine prin una dintre cele mai neașteptate perioade ale evoluției sale, la fel cum s-a întâmplat cu întreaga societate. După aproape un an de la declanșarea pandemiei Covid-19, rețelele științifice internaționale au reușit să elaboreze vaccinuri eficiente împotriva acestui virus extrem de agresiv. În pofida scepticismului generalizat, știința a găsit un antidot, aflat acum în distribuție în toată lumea. Eforturile administrației locale au făcut posibilă vaccinarea împotriva virusului SARS-Cov-2 și în orașul Călimănești prin intermediul Centrului de Vaccinare amenajat în Campusul Școlar al Liceului Tehnologic de Turism Călimănești. Centrul de vaccinare din Călimănești (arondat localităților Călimănești, Berislăvești, Sălătrucel, Dăești, Runcu, Bujoreni, Muereasca) are amenajate două puncte de vaccinare, unul pentru vaccinul AstraZeneca și altul pentru vaccinul Pfizer.

Cei care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca (Vaxzevria) se pot prezenta direct la Centrul de vaccinare din Călimănești, fără a se mai înscrie pe platformă. Este, însă, important să verificați mai întâi disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare. În momentul în care vă prezentați la centrul de vaccinare unde sunt locuri disponibile, trebuie să veniți cu un document de identitate și, evident, trebuie să vă asigurați că nu aveți simptome asociate COVID-19. Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului, care în acest moment este de 96 persoane pe zi.

Pentru cei care vor să se vaccineze cu serul Pfizer (Comirnaty), Platforma de programare a fost optimizată, iar acum se poate vedea atât poziția în lista de așteptare, cât și capacitatea de vaccinare a centrului, care a crescut la 84 de persoane pe zi, reducându-se astfel timpul de așteptare. În plus, Centrul de vaccinare din Călimănești are și echipă mobilă de vaccinare, care poate efectua vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliul acestora, în urma unei solicitări transmise către medicii de familie sau către Primăria orașului Călimănești.

Vaccinarea protejează nu numai persoanele vaccinate, ci şi pe cele din jurul lor, reducând riscul de răspândire a infecţiilor COVID-19 la membrii familiei, colegii de serviciu, prieteni, vecini şi alte persoane din comunitate. Conform statisticilor la nivel național și mondial, un procent extrem de mic dintre persoanele vaccinate cu ambele doze s-au îmbolnăvit şi ulterior au dezvoltat forme uşoare. Totodată, vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane va conduce la întreruperea lanţurilor de transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, ceea ce va permite, ulterior, adoptarea unor măsuri de ridicare a restricţiilor şi de reluare a activităţilor economice într-un ritm normal.

Nineta Popa s-a vaccinat la Călimănești

Centrul de Vaccinare Călimănești a avut-o oaspete pe îndrăgita cântăreață de muzică populară Nineta Popa, originară din Țara Loviștei, comuna Boișoara. Nineta Popa a intrat în centrul de vaccinare plină de vervă și încredere în ideea că odată vaccinată va preveni infectarea cu noul coronavirus sau, dacă îl va contacta, va face o formă mai ușoară a bolii. Nineta Popa este convinsă că vaccinarea protejează nu numai persoanele vaccinate, ci și pe cele din jurul lor și speră ca exemplul ei să fie urmat de mulți români, astfel încât în scurt timp să fie adoptate măsuri de ridicare a restricțiilor din toată țara. Cunoscuta cântăreață de muzică populară s-a vaccinat cu serul Pfizer și a mărturisit că nu i-a fost deloc teamă și că personalul medical din Centrul de vaccinare Călimănești este foarte bine pregătit și interacționează extraordinar cu pacienții.” Informează site-ul primăriei