F Faptul divers

Poziție neoficială a SPR Vâlcea. Ofițerul de serviciu a prezentat starea momentului referitor la aglomerația de pe DN 7

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Traficul rutier pe Drumul Național 7, porțiune Sibiu – Pitești este depășit. Acest drum cu o singură bandă de mers pe sensul de deplasare nu mai suportă numărul mare de mașini care-l tranzitează. La această situație se adaugă accidentele și nodurile rutiere care blochează și îngreunează și ele. Dacă soarta face ca accidentele să fie mai rare, intervine dorința de evlavie în imposibilitate a imbecililor de prin instituții care vor să fie mai deștepți decât Dumnezeu și se apucă de executat lucrări exact în sezonul estival.

Am încercat să luăm legătura cu șeful Serviciului Rutier Vâlcea, cms-șef Raul Păunescu pe care nu l-am găsit. Referitor la câteva probleme punctuale create de situația prezentată de ziar ne-a răspuns ofițerul de serviciu (joi, 15.07.2021, aproximativ ora 15.00):

”Sunt niște avize date, cei de la drumuri au voie să lucreze până la ora 15.30, după care trebuie să se retragă după carosabil. În legătură cu durata lucrărilor nici șeful Serviciului Rutier nu știe să vă spună acest lucru pentru că ține de avizele respective și de felul cum hotărăsc să deruleze alte lucrări.

Intervenim în fiecare fi pentru fluidizarea traficului. Sunt două echipaje care se ocupă de acest traseu. Dar, dacă s-a format coloană mașinile mari se pun în mișcare mult mai greu și generează alte coloane în spatele lor. Traficul este destul de intens pe care DN 7 nu-l mai poate accepta. Prea multe mașini pentru categoria de drum, iar la acestea se mai adaugă lucrările care se execută, accidentele și nodurile rutiere care aglomerează (Budești, sensurile giratorii, trecerile de pietoni). Într-un nod rutier dacă cineva face stânga durează foarte mult să găsească un participant la trafic să-l lase. În felul acesta se formează în spatele lui coloană de zeci de mașini!”