F Faptul divers

De Ziua Mondială a Vederii îți reamintim că: „Ochelarii din surse nesigure îți fac lumea întreagă nesigură!”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

14.10.2021 a fost Ziua Mondială a Vederii. Cu această ocazie, le amintim consumatorilor că ochelarii din surse nesigure ne fac lumea întreagă nesigură, de aceea este important să ne asigurăm că sunt achiziționate astfel de articole doar din magazinele de optică autorizate.  Prin Campania de educare și informare a consumatorilor în domeniul opticii, lansat de InfoCons, Ochelarii din surse nesigure îți fac lumea întreagă nesigură! Punem accent pe informarea consumatorilor cu privire la achiziționarea ochelarilor atât de vedere, cât și de soare.

Cum arată statisticile la nivel național?

Conform statisticilor din anul 2020, furnizate de către Consiliul European de Optometrie și Optică , 50% din români poartă ochelari de vedere, în timp ce 2% aleg varianta lentilelor de contact.

Dacă în cazul ochelarilor de vedere recomandăm apelarea la consultul medical autorizat, în ceea ce privește ochelarii de soare venim către consumatori cu câteva sfaturi:

  1. Căutați-i pe cei cu cea mai mare protecție. Când faceți cumpărături pentru ochelari de soare, alegeți o pereche cu o etichetă care specifică că produsul blochează 100% din razele UVA și UVB, cele două tipuri cele mai îngrijorătoare pentru ochii noștri. Puteți căuta, de asemenea, pe etichetă, termenul 'UV 400', ceea ce este același lucru;
  2. Alegeți lentile mari. Chiar și în timp ce purtați ochelari de soare, unele dintre razele soarelui vă pot atinge ochii și pielea din jurul lor. Alegerea unor lentile mai mari poate ajuta la maximizarea capacității ochelarilor de soare de a opri razele să ajungă la ochi și la piele. Ochelarii de soare obișnuiți, care se conformează după curba feței, sunt chiar mai buni. Adăugați o pălărie, care poate oferi protecție suplimentară pentru ochi.

            

Până data viitoare, nu uita: InfoCons te ajută să fii informat! Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615! * Din orice rețea fixă ​​sau mobilă sau * 9615 ** din orice rețea mobilă!