F Faptul divers

Acțiunea polițiștilor vâlceni - Lemn confiscat la Voineasa în valoare de peste 17.000 lei

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

Săptămâna trecută, în data de 28 februarie a.c., politiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Serviciului Rutier, Polițiilor municipale/orășenești și Secțiilor de poliție rurală au organizat și desfășurat mai multe acțiuni pentru combaterea abaterilor rutiere ale pietonilor și neacordare prioritate pietoni pe D.N.7, D.N. 64, D.N. 67, precum și pe D.J./D.C. din județul Vâlcea.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.240 de lei, dintre care 42 pentru abateri ale pietonilor, 2 pentru neacordare prioritate pietoni,  4 pentru abateri ale bicliștilor 1 pentru consumul de alcool şi 76 pentru alte abateri. Totodată, pe parcursul acțiunilor au fost controlate 150 de auto și au fost legitimate 180 de persoane.

Au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 13  permise de conducere, dintre care 4 pentru neacordare prioritate pietoni, 3 pentru depăşiri neregulamentare 1 pentru neacordare prioritate vehicule, iar 3 pentru alte nereguli. Totodată, în cadrul activităților derulate a fost constatată o infracțiune rutieră pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus. Nu consumați alcool dacă intenționați să urcați la volan şi nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceți. De asemenea, reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, este important să nu uitați de politeţea rutieră, să nu blocați intersecţiile și să nu vă angajați în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să traverseze drumurile doar prin locurile special amenajate, după o asigurare temeinică.    

 

 

 

ACȚIUNILE PE LINIE SILVICĂ CONTINUĂ

 

Polițiștii din cadrul Servicului de Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au continuat să organizeze și șă desfășoare activități pentru combaterea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național, privind tăierea, transportul, deținerea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

În cadrul acestor verificări, au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind aplicată o sancțiune contravențională,  în valoare de 15.000 de lei, unui agent economic care desfășura activități de exploatare a materialelor lemnoase în localitatea Voineasa. A fost dispusă confiscarea unui volum de 92,47 metrii cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente, în valoare totală de 17.597 lei.