F Faptul divers

ADR S-V Oltenia cadoul de la sărbătoarea orașului Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia este instituția care pune în practică finanțările europene pentru proiectele depuse de către primării. Dintre sutele de localități pe care le gestionează, agenția a ales să participe intens la zilele orașului Călimănești, organizând, chiar, o campanie de o lună de zile (26 aprilie – 26 mai) pentru prezentarea proiectelor realizate în colaborare cu Primăria Călimănești.

După cum aveau să declare reprezentații banilor europeni în Oltenia: „Nu ne-a fost foarte greu să alegem Călimăneștiul pentru că întrunea toate condițiile impuse de campanie. Este un oraș nu foarte mare, dar este un oraș foarte frumos care implementează cu succes proiecte de finațare europeană. Obiectivul acestei campanii a fost de a familiariza cetățenii localității și ai regiunii să înțeleagă mai bine ce beneficii pot să aducă finanțările europene. În această lună publicul țintă sunt elevii de grădiniță, elevii de școală până la seniorii localității.” 

Pentru accesare de bani europeni nu există pentru Oltenia, decât un singur loc ... ADR S-V Oltenia, cu sediul la Craiova. Iar, la această instituție merg cu ”cererea în proțap” toți primarii orașelor și comunelor din cinci județe (GJ, VL, DJ, OT, MH), adică peste 500 de localități care cer bani solicitați pe argumente foarte întemeiate! Și doar puțini ajung la căpătâi ...

Și ce?

Unitatea Administrativ Teritorială Călimănești, prin echipa condusă de primarul Florinel Constantinescu, au ajuns să fie cei mai buni, să fie remarcați de bordul conducerii acestei agenții și tratați ca un partener serios cu care se pot finanța bani europeni. Ba, mai mult, UAT Călimănești este folosit ca exemplu pentru alte localități din regiune care ”trebuie să înțeleagă mai bine ce beneficii pot să aducă finanțările europene”!

Călimăneștiul pornește de acum cu optimism construind speranța că va avea un parcurs pozitiv pentru procurarea banilor necesari finanțării proiectelor de dezvoltare locală propuse. Este realizarea construită în 11 ani de muncă, a echipei din Primăria Călimănești, în raport cu dosarele europene și care este posibil ca la alegerile de anul viitor să dispară, pentru că un procent de 50 % plus unu din localnici, au darul de a strica ce este bine construit!