F Faptul divers

În 45 de zile Complexul Casa Românească din Călimănești va avea un restaurant reabilitat din temelie

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pe departe Complexul Casa Românească este cel mai bun operator de turism din stațiunea Călimănești – Căciulata. Un spațiu larg construit pentru ”răsfățul” turiștilor care găsesc aici cazare (în hotelul propriu cu camere la nivel de 3*** și 4***), două piscine cu apă geotermală caldă (una acoperită și una în aer liber), bar de zi, bar pentru piscine, saună. Seara vă așteaptă o terasă de vară cu muzică live (150 locuri), iar în timpul zilei puteți gusta mâncarea din cea mai bună bucătărie a stațiunii în cele două restaurante (300 locuri).

Casa Românească a început renovarea restaurantului de la parter care în timpul iernii este neîncăpător. Ca să prindă o masă clienții trebuie să facă rezervare din timp. Ca un exemplu, din luna noiembrie (când se încheie sezonul estival) începe sezonul de iarnă (până în luna mai) când toată perioada este full, mai ales weekend-urile.

 

De ce este așa?

Pentru că aici serviciile sunt foarte bune! Directorul complexului este Ion Zuduluf, în primul rând maestru culinar, care organizează activitatea în așa fel încât mâncarea să aibă gust și să fie diversificată, ospătarii să fie eficienți și responsabili, iar formația localului să facă în fiecare seară un adevărat spectacol. Și, în condițiile acestea, cum să nu fie full?!

De acum această sală de restaurant primitoare, pavată cu pereți de lemn masiv, scluptat în motive românești va fi mai luminată. Tavanele din lemn sunt date jos, spațiul câștigat se ridică încă un metru și va fi zugrăvit în alb. Mobilierul rămâne pe aceeași structură de lemn masiv, dar redecorat. Spațiul va primi multe îmbunătățiri, ideea este că va fi mai luminos și mai spațios chiar dacă se vor pierde câteva locuri și mese. Alveolele celebre din lemn rămân, numai că vor avea un tavan alb și mult mai înălțat.