I Interviu

Lucian Constantinescu, PER Brezoi: ”Nu putem face multe pentru că nu avem punctul de pornire. Bugetul pentru anul 2021”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Lucian Constantinescu este consilier local în cadrul Consiliului Local Brezoi, jurist la notariatul public din localitate și reprezintă o formațiune politică care acolo, la Brezoi, este foarte deschisă pentru dialog și comunicare, Partidul Ecologist Român. Lucian Constantinescu alături de colegii săi au fost deschiși să ofere informații despre activitatea Consiliului Local din ultima perioadă de timp, declarând pentru Cozia-Info:

Cozia-Info: Cum afectează desfasurarea administrației locale din UAT Brezoi faptul că bugetul local nu a fost adoptat nici până acum?

Dupa cum stiți, in majoritatea administrațiilor locale, bugetul încă nu a fost adoptat si asta din cauza faptului că bugetul de stat a fost adoptat in Parlament abia la inceputul lunii martie. Probabil, în cursul săptămânii viitoare vom face o dezbatere cu privire la bugetul local al Orașului Brezoi și sperăm ca la ședința ce va avea loc la sfârșitul lunii îl vom și adopta.

Cozia-Info: Ce proiecte de hotărâri importante au fost adoptate de către Consiliul Local în ultima perioada?

Având în vedere că bugetul local încă nu a fost adoptat, în ședințele din lunile ianuarie-martie 2021, printre cele mai importante proiecte de hotărâre adoptate au fost cele cu privire la investițiile în educație, respectiv predarea catre Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei prin Campania Nationala de Investitii "C.N.I."S.A., a amplasamentului din Str.Trandafirilor, nr.23, Oras Brezoi, Judetul Valcea si asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții "Reabilitare Școală Generală cu clasele V-VIII, din Orasul Brezoi, Judetul Valcea" precum si aprobarea documentatiei de avizare a lucrărilor de interventie. Un alt proiect adoptat a fost cel cu privire la Serviciul de Transport Public Local de Persoane care va fi administrat de către Primăria Brezoi.

 

Cozia-Info : Care este cel mai important proiect local pe care consilierii PER – Brezoi îl susțin și îl consideră prioritar? Și cum se poate realiza?

Sunt mai multe proiecte importante pe care le susținem, printre ele fiind cel cu privire la introducerea alimentării cu gaze naturale a orasului. Primăria Brezoi a facut deja demersuri, sperăm ca proiectul să fie declarat eligibil și să primim finanțare. Un alt proiect pe care dorim să il propunem si să il susținem în consiliul local se referă la posibilitatea construirii unor blocuri de locuințe prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). Finanțarea necesară construirii blocurilor de locuințe ANL se asigură de la bugetul de stat. Noi va trebui sa punem la dispozitie terenul, căile de access, racordul la utilități, iluminatul public, care vor fi suportate din bugetul local.