P Politică

Administrație și amantlâcuri la Călimănești. Diagnostic care se infiltrează printre zidurile politicii locale

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În mandatul politic 2020 – 2024 al politicii locale din stațiunea Călimănești – Căciulata au apărut, pregnant, bârfe și informații despre amantlâcuri între decidenții politici și tot felul de femei căzute ca ”maimuțele bengaleze” în extazul din spatele șopronului.

Au fost depănate (prin politica locală) adevărate idile începute și neconsumate nici până în ziua de astăzi. S-au destrămat familii și au apărut chiar copii. Am auzit, la nivelul bârfei locale, despre birouri încuiate, despre pumni în gură și ”zmotoceli” pe câmpul de la Jiblea Nouă, am auzit despre vaca spânzurată, despre neveste căzute în depresie, despre oamenii votați cu încredere ca să facă politică și administrație locală care au luat nevestele altora! Am auzit despre tocuri înalte care influențează deciziile politice ...

Nu este nimeni instanță morală, pentru că trăim toți în proximitatea mocirlei de la Rm.Vâlcea, dar stimați domni politicieni nu aduceți mocirla în mandatul politic de la Călimănești. Patru ani (durata unui mandat electoral) trebuie să fie altceva, să faceți ce propuneți în zilele acestea în campania electorală cu atâta disperare ...

Trebuie să faceți administrație publică locală și să rămână în urma dvs. onoarea de a fi făcut ceva frumos pentru Călimănești. Nu apreciază nimeni că ai furat nevasta unui om care te-a votat sau că ai distrus comerțul ambulant din oraș! Nu apreciază nimeni că ai distrus platoul din fosta autogară, sau că ai lăsat în paragină zone întregi din Călimănești.

 

În concluzie ...

În anii 70 / 80 / 90 la conducerea călimăneștenilor erau recrutați directorii instituțiilor locale. Din rândul lor se stabileau consilierii care formau Consiliul Popular al orașului. Ședințele și deciziile se bucurau de înaltă ținută!

Și după Revoluția din 89 abordarea oamenilor care au făcut administrație locală era la un nivel ridicat. Ultimele mandate au adus o alterare accentuată a acestei norme consfințită prin practica îndelungată, riscând să ducă în derizoriu relația Primărie – cetățean. Și credeți-mă numai aici nu aveam nevoie de nobili eroi!!!

 

Ca să știți ...

Mandatul 2020 – 2024 a avut o majoritate de 13 consilieri din 15 și a fost format din zece oameni care au fost folosiți pe post de votanți docili pentru gruparea Constantinescu – Sami Vâlcu și trei care au avut misiunea să trădeze votul electoratului schimbând opțiunea de opoziție în voturi pentru gruparea Constantinescu – Sami Vâlcu.