P Politică

Călimănești. Partida de șah a alegerilor locale continuă cu un nou capitol

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Tot mandatul de patru ani un copac a stat căzut peste podul suspendat al Aleii de cură balneară Călimănești (Drumul Muncitorului) și nimeni nu a făcut nimic. Au fost sesizări către Primăria Călimănești din partea iubitorilor de natură, au fost sesizări și din partea ziarului local ... nimeni nu a făcut nimic, nici Primăria, nici Ocolul Silvic Călimănști.

Tot în mandatul magistral al lui Florinel Constantinescu Aleea de cură balneară Călimănești a fost ”lăsată în pace” în ceea ce privește dotările și amenajările. Iar, localnicii cunosc foarte bine aspectele acestea.

Vineri 5 aprilie 2024 în cadrul acțiunii electorale: ”D-l Constantinescu vă iubește!” derulată în ultimile trei luni de mandat politic, a fost realizată o găselniță care a privit Aleea de cură balneară Călimănești. Au adus în carne și oase icoana directorului Romsilva, Marius Sîiulescu, au adus pădurari de la Ocolul Sivic Călimănești și pădurarii Parcului Național Cozia (în frunte cu Pavel Prundurel omul care a distrus proiectul telecabinei pe vf. Cozia), au adus câțiva elevi de la Liceul Tehnologic de Turism Călimănești conduși de manipulatoarea Violeta Negrea și au mai adus peste zece redacții de presă din Rm.Vâlcea plăți din banii oamenilor din Teaua, Seaca, Târzâian, Podul de Piatră, Vărzărie.

Acțiunea manipulată de strategul Sami Vâlcu (ascuns prin tufișurile politice) a avut următorul rol de manipulare:

  • actorii: pădurarii, elevii, Romsilva, Primăria să trimită un mesaj;
  • ziariștii din cele zece redacții de la Rm.Vâlcea să-l distribuie în mass-media;

 

Ce mesaj?

Peste capetele obosite de manipulare ale electoratului local mai este transmis încă un masaj: Pădurarii de la Ocolul Silvic Călimănești sunt susținuți de către Romsilva trecătorului Marius Sîiulescu (PNL) și sunt alături de nobilul erou Florinel Constantinescu. Marele primar care, în ultimele zile ale mandatului, a dotat Aleea de cură balneară cu panouri numite traseu tematic. O acțiune pe care o finanțează cu drag pentru că se află în zona Căciulata (singura zonă îndrăgită de primar).

Din interviul acordat, Florinel Constantinescu a avut grijă să greșească, transmițând mass-mediei că aleea a fost finalizată în 2017. Dintre ziariști nimieni nu l-a contrazis pentru că habar nu au despre dinamica desfășurării lucrurilor la nivel local! Aleea de cură balneară Călimănești a fost reabilitată și reconstruită în mandatul primarului Ilie Amuzan (anul 2012).