P Politică

Ușor, ușor democrația se reinstaurează și la Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Aseară (9 iunie 2024)  Florinel Constantinescu (PNL) a câștigat al patrulea mandat, într-un scor strâns în fața ing. Mihai Iacovete (PSD) 233 voturi diferență. Prezența la vot a fost destul de mare, cu puțin peste 3900 de alegători dintr-un total de 7000. Noul Consiliu Local va fi format din

  • 6 sau 7 consilieri PSD
  • 6 consilieri PNL
  • 1 consilier AUR
  • 1 sau 2 consilier USR

 

Este o victorie otrăvită pentru Florinel Constantinescu obișnuit în cele trei mandate (2012 – 2024) cu majorități absolute sau cu grupuri de consilieri neimplicați, dezorientați politic. La aceste alegeri PSD – Mihai Iacovete a adus o echipă politică determinată și susținută de Organizația Județeană PSD care are de gând să implementeze toate canoanele politicii în administrația publică locală de aici.

Peste toată organizarea logistică, a echipei Constantinescu, călimăneștenii au votat masiv pentru restabilirea opoziției democratice în orașul lor. Consiliul Local Călimănești va avea 6 sau 7 oameni din 15 care vor comenta ședințele desfășurate, proiectele de hotărâri, vor face declarații de presă, vor propune inițiative pentru interesul oamenilor și vor construi proiecte de interes și dezvoltare locală. Timpul deciziilor unidirecționale ale lui Constantinescu s-a dus! Din acest moment, la Călimănești există putere și opoziție reală!

Publicația Cozia-Info a încurajat, a susținut și a reușit implementarea acestei organizări democratice. Felicitări echipei PSD – Mihai Iacovete pentru munca depusă, felicitări călimăneștenilor!