P Politică

La Călimănești. Amuzan și Constantinescu consens pentru realizarea unui proiect de interes local

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este de notorietate faptul că nu a existat nicio colaborare între fostul primar al orașului Călimănești, Ilie Amuzan (PSD)(foto) și Florinel Constantinescu (PNL) actualul edil, ba dimpotrivă! Totuși, sunt proiecte care se desfășoară cu încetineală, iar această trenare aduce deservicii interesului general al comunității călimăneștene.

În ultima ședință a Consiliului Local Călimănești s-a discutat despre faleza Oltului care de zeci de ani duce povara degradării, oferind o imagine negativă stațiunii Călimănești – Căciulata. Această zonă este în administrarea SC Hidroelectrica SA și nu a mai fost curățată, întreținută sau reabilitată de foarte mult timp. Pentru acest obiectiv se impune un proiect amplu de modernizare, având în vedere că Hidroelectrica deține inelul central al promenadei și zonei turistice a stațiunii de sub Cozia.

Florinel Constantinescu a declarat: „Acum câțiva ani de zile chiar am demarat pașii pentru rezolvarea acestei probleme. Au fost proiectanții aici, au făcut documentare pe tot inelul falezei (Cozia, Călimănești, Jiblea, Păușa), urmând să realizăm un proiect pe care să-l trimitem pentru finanțare. S-a întâmplat ce s-a întâmplat! A fost schimbat ministrul și am pierdut toată legătura pentru implementarea acestui proiect, pe care-l consider unul dintre cele mai importante ale stațiunii noastre.”

Bâlbâiala și hoția politicii băsiste poate fi îndreptată acum când la putere se află o altă viziune și când la conducerea Consiliului Județean Vâlcea se află un om capabil și deschis să rezolve multe din problemele acestui județ.

Ilie Amuzan (membru al Consiliului Local Călimănești) le-a propus colegilor săi: „Este momentul ca să gândiți o adresă către Hidroelectrica București. Au început deja să curețe și să reabiliteze zone pe care le au în administrare. Realizare modernizare faleze (Viștea – Voila, Strejești). Este momentul să acționăm și noi ... și dacă vă v-ați consultat, pe cine trimiteți, dacă gândiți că este bine eu mă duc cu dosarul ca să-l rezolv.”

 

Florinel Constantinescu a răspuns pozitiv acestei propuneri, chiar oferindu-se să meargă împreună. Felicitări domnilor!