P Politică

Ion Bușagă se întoarce la conducerea primăriei Berislăvești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În data de 12 martie a.c., Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie a României au decis să suspende decizia penala nr. 898/A, din 22 octombrie 2018, prin care primarul din Berislavesti, Ion Busaga, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Decizia a fost pronunțată în data de 22 octombrie 2018 de către Curtea de Apel Piteşti, Secţia Penală pentru Cauze cu Minori şi de Familie, referitor la infracţiunea de complicitate la înşelăciune. Această sentință a adus pe loc pierderea mandatului de primar al comunei Berislăvești în fruntea căreia se afla de câteva mandate.

Conflictul este politic și în spatele lui se află președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, agățat aici din diverse motive (personale, ambiții, interese, etc.). Peste zece ani de zile comuna Berislăvești, împreună cu cele șase sate și peste 3000 de oameni au suferit efectele acestui conflict deschis de ambițiile unui politician care a redus politica la nivel de „paradeală”. Au fost blocate proiecte, au fost tensiuni alimentate de către oamenii lui Buican, societatea civilă a fost împărțită în două tabere. Într-un cuvânt exact ce-i trebuie unei localități să trăiască rău! Și toate acestea din partea unui partid care a adus #rezist la nivel de cinste și deptate.

Acum, spre rușinea deputatului Cristian Buican Justiția: „admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de Buşagă Ion împotriva deciziei penale nr. 898/A, dispune suspendarea executării sentinţei penale nr. 199/15.11.2017 pronunţată de Tribunalul Vâlcea, definitivă prin decizia penală nr. 898/A din 22 octombrie 2018 a Curţii de Apel Piteşti, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, pronuntate în dosarul nr. 620/46/2018, până la soluţionarea pe fond a recursurilor în casaţie.”

De acum primarul Ion Bușagă este liber să se întoarcă pe funcția anterioară. Pentru repunerea pe funcție, fiind singurul caz pe țară, încă nu s-au stabilit modalitățile de aplicare. Ordinul prefectului este constatator, iar în L393 nu spune că dacă a dat un ordin (de numire în funcția de primar) poate să mai dea alt ordin. Zilele acestea reinstalarea lui Ion Bușagă este încetinită, atitudinea primarului este rezervată care consideră că lucrurile nu trebuie precipitate și totul trebuie refăcut cum trebuie. S-a cerut un punct de vedere la Minister, pentru că în mod normal trebuia să fie repus în funcție imediat, dar fiind această situație ... Din punct de vedere penal situația este clară, acum nu sunt decât chestiuni administrative. Cât mai durează? Se așteaptă punctul de vedere de la Minister și  dacă acesta nu este favorabil următorul pas este atacarea Ordinului Prefectului care este în termen (șase luni se poate ataca un ordin) conform Legii.

Prin calitățile demonstrate de bun administrator, Ion Bușagă se încadrează în galeria celor mai eficienți primari vâlceni. După mandatele sale comuna are astăzi o viziune clară despre proiectele care trebuiesc implementate. Administrația știe exact unde trebuie să ajungă și ce urmărește. Berislăveștiul este U.A.T-ul care nu implementează proiecte pe care le apucă, pomeni de la Consiliul Județean sau vreo minune pe fonduri europene! Printr-o politică de lobby bine realizată, în strânsă legătură cu conducerea, eficientă de astăzi, a Consiliului Județean, Ion Bușagă a atras finanțarea „Bretelei Nordului” un drum reabilitat modern care leagă peste munți și direct, stațiunea Călimănești – Căciulata de Curtea de Argeș. A reabilitat alături de colegul său din Perișani, Ion Sandu, alternativa peste munți a DN 7 (asfaltat în totalitate) și ducea tratative avansate pentru asfaltarea drumului care duce către Vf. Cozia și care trece prin comuna Berislăvești.

Cu o astfel de infrastructură, care se adaugă proiectelor locale realizate de ani buni (balastarea și asfaltarea tuturor ulițelor și drumurilor comunale, apă, canalizare, școli, grădinițe, iluminat public, organizarea obștilor, etc.) comuna se pregătește să atragă investiții în turism, zootehnie și servicii. Nu are nevoie decât de liniște și de oameni politici responsabili care să vină, la nivel județean, cu proiecte și susținere profesionistă.

La nivelul nordului de județ liberalii lui Buican s-au făcut de râs! Timp de zece ani au adus vrajbă, dezbinare și dosare penale. După manifestele aruncate prin comuna Berislăvești prin campaniile electorale, după încercarea de blocare a tuturor proiectelor, după încercarea de arestare a singurului om care poate conduce cu rezultate administrația locală, Ni se spune acum că Ion Bușagă, totuși, este nevinovat! Mulțumim #rezist ...