P Politică

Comunicat ”calomnios” al liberalului Cristian Buican despre Primăria Berislăvești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican continuă activitatea penibilă în care s-a afundat de o vreme în politica locală vâlceană. După „războaiele” multiple de la Rm.Vâlcea, în zona de nord are deja declarate două lupte deschise cu Grupul de la Călimănești și edilul de la Berislăvești, Ion Bușagă. Se ceartă cu toată lumea și cu organizații interne PNL și cu lideri din opoziție! Pentru comuna Berislăvești miza este simplă, vrea cu tot dinadinsul să-și impună oamenii din partid în detrimentul primarului Ion Bușagă. Dar nu prea reușește! Iar lucrul acesta a transformat comuna cu cele șapte sate și peste 2500 de oameni, într-un adevărat teatru de ... ”paradeală”. Au fost ani întregi în care Cristian Buican și ”locotenenții” lui au încercat să blocheze proiectele comunei, au făcut contestații, au trimis fluturași la oamenii locului, au făcut scandal, au construit dosare penale alături de statul de drept Codruța Koveși ... le-au făcut pe toate!

De ceva vreme a reușit să obțină condamnări penale pentru primarul Ion Bușagă care și-a pierdut calitatea oficială. Dar cu toate astea tot nu reușește să-și vadă oamenii lui înfruptați în cașcavalul construit de unul dintre cei mai buni primari al nordului timp de peste 15 ani! Și dacă nu acum, când? Casieria Berislăveștiului este încărcată de proiecte de infrastructură (drumuri, podețe, grădinițe, reabilitări, balastări). Iar această fantomă a lui Neluș îi stă pe ficați lui Buican, Tărășenie, Puiu a ”lu Pasăre care le curg balele după ”biroul oval” de la Berislăvești.

„Gospodarul de la Perișani” tot rulează partitura veche și ruginită, pe portativ #rezist, pusă în scenă de ani de zile împotriva tuturor nucleelor pe care nu a reușit să le spargă.

În urmă cu două zile, într-un comunicat de presă, „gospodarul din Perișani” a adus alte acuzații la adresa fostului primar Ion Bușagă:

  • ilegalități în comună care sunt de natură să prejudicieze comunitatea locală de infrastructura atât de necesară dezvoltării;
  • oameni din primărie care îi transmit informații, sub protecția anonimatului, că de fiecare dată când este nevoie, documente interne ale administrației publice locale sunt transportate la fostul primar acasă;
  • Primăria Berislăvești este condusă în continuare de către Ion Bușagă, prin interpuși, direcționând contractele unor firme apropiate;

Ce trebuie făcut?

Cristian Buican, atâta timp cât mai este la putere PPE în Europa, ar trebui în numele statului de drept să deschidă dosar penal la toți cetățenii din comuna Berislăvești pentru refuzul de intrare în legalitate. Acești cetățeni îl votează primar pe Ion Bușagă numai din primul tur (ultimele alegeri locale 83%)!