P Politică

Vineri 27 septembrie, Robert Schell semnează un proiect important pentru Brezoi

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Vineri, 27 septembrie primarul orașului Brezoi va semna la Craiova contractul de finanțare pentru proiectul ”Îmbunătățirea mediului urban al orașului Brezoi”. Proiectul se încadrează pe axa 3.5 din POR (Programul Operațional Regional) și are valoarea de 3,5 milioane de euro.

După cum a declarat Robert Schell: „Vineri se semnează contractul urmând ca până la sfârșitul anului să realizăm procedura de licitație și cred că în luna februarie – martie, anul viitor, să începem efectiv lucrările.”

Proiectul cuprinde:  

  • înființarea unui serviciu de transport local, cumpărarea a trei autobuze urbane hibrid (electrice – 70 locuri) Mercedes Citago, pentru transportul local și transportul elevilor. Prețul unui autobus 300.000 euro;
  • construirea a 15 km. piste de bicilete;
  • construirea unui depou pentru cele trei autobuze;
  • construirea de lucrări aducțiune apă, canal și asfaltare în câteva zone ale orașului Brezoi unde nu au fost realizate până acum (satul Golotreni);
  • construirea peste râul Lotru a unui pod artizanal, în zona parcului central. Acesta va întregi pista de biciclete și va realiza circuitul până spre zona bazei sportive.

Vino cu bicileta la festival

Primăria Brezoi continuă dezvoltarea zonei de campare a orașului, oferind turiștilor peste 1.000 locuri. Sunt amenajate aici dușuri, toalete, etc. aceasta aflându-se în zona bazei sportive din oraș. Camparea este folosită, mai ales, pentru acțiunile culturale organizate (Festivalul de blues, Târgul Lotrilor), „Vino cu bicileta la festival” devenind un slogan pentru anii următori.

Vor fi construiți 15 km. piste de biciclete, cu o lățime de 2,20 m (1,10 m fiecare bandă) asfaltată cu asfalt special pentru piste de biciclete, dotată cu stâlpi de iluminat solar, zone agrement în zona „Delușel” cu spații pentru grătar așezate în aglomerarea zonei blocurilor din centrul orașului.

Traseul este următorul: Localitatea componentă Golotreni (gara Lotru), va fi valorificat podul de fier de peste râul Olt, care va fi reabilitat și introdus în circuitul pietonal, va continua către centrul orașului, pe sub Delușel, malul stâng al râului Lotru și va ajunge în localitatea componentă Păscoaia, în dreptul ultimei pensiuni Frații Jderi. De aici pista de biciclete se întoarce pe malul drept al Lotrului unde continuă până în zona Pak Forest, merge în parcul central și zona de agrement a zonei sportive și se întâlnește cu pista deja executată (2 km.) până la Gura Lotrului. „Intenționăm, ca pe viitor, să extindem aceste piste și spre Călimănești, până la granița localităților noastre, unde să ne întâlnim cu proiectul implementat de vecinii noștri și să realizăm o investiție atractivă, o alternativă turistică cu un total de 50 km. Până aici, intenționăm să ducem traseul de biciclete și până în localitatea componentă Proieni. Acolo mai avem o problemă cu podul de cale ferată, monument istoric, care încă nu este reabilitat. Încercăm împreună cu cei de la Culte să întregim traseul. În felul acesta vom atinge și obiectivul monumentului istoric din această localitate.”