În programul său electoral, Florinel Constantinescu notează despre stațiunea Călimănești – Căciulata, pe care o consideră printre cele mai atractive stațiuni turistice din România: „Călimăneștiul a revenit printre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice din țară, datorită investițiilor publice din ultimii ani care s-au îndreptat spre asigurarea facilităților de dezvoltare a afacerilor în turism și spre îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor”.
Una dintre deciziile importante ale primarului Florinel Constantinescu a fost reorganizarea departamentelor din cadrul aparatului de lucru al Primăriei Călimănești. Unitatea Administrativ Teritorială a primit o direcție foarte clară în acest sens, au fost stabilite sarcini de serviciu și aduși/înlocuiți oameni competenți în punctele cheie. Direcțiile din cadrul Primăriei sunt organizate și legate între ele în așa fel încât randamentul sarcinilor de serviciu să fie la nivel de 99%. Această organizare a permis Executivului de la Călimănești să câștige toate proiectele europene depuse pentru finanțare, să câștige timp în implementarea problemelor locale și eficiență maximă în fața proiectelor de hotărâri adoptate de Consiliul Local.
Astfel au apărut la Călimănești străzi modernizate, alei pentru promenadă și parcuri refăcute complet. Au apărut noi modernizări urbanistice, au fost încurajate investițiile în construcția de noi hoteluri. Zona Călimănești a cunoscut și ea o dezvoltare urbanistică care va ridica valoarea cererii și ofertei turistice. Pe întreg ansamblul orașului s-au dezvoltat oferte de cazare ale localnicilor, care au creat, deja, o mică industrie de apart hoteluri și pensiuni particulare foarte importante pentru creșterea condițiilor de viață. Acestea aduc venituri semnificative pentru cei care au deschis o astfel de afacere. Crearea de noi zone de agrement (Mirajul Oltului, agrementul nautic, posibilitatea deschiderii de noi pontoane pe lacul artificial al Oltului, bazele de tratament modernizate, zonele sportive) au făcut din Călimăneștiul vechi și zona Jiblea destinații reale de cazare turistică.
Pentru noul mandat (2020 – 2024) Florinel Constantinescu este deja cu un pas în față. Construcția a peste zece proiecte europene îl situează în poziția care îi place cel mai mult: ”să nu vorbim înainte de a avea ceva concret!”. Astăzi discutăm doar despre Proiectul pentru Creșterea Productivității de Energie din resurse geotermale. Asta înseamnă realizarea a două foraje de extracție a apei geotermale (Căciulata și Seaca), înființarea a două puncte termice și echiparea acestora cu utilaje tehnologice și realizarea unei rețele de distribuție. Un proiect care tradus din informații pe surse înseamnă exmatricularea din Călimănești a căpușei CET Govora și oferirea serviciilor de căldură și apă caldă către populație la prețuri normale la cap, undeva la 60% mai ieftine decât sunt ”vămuite” astăzi.