P Politică

Prima declarație a campaniei electorale, Florinel Constantinescu – Călimănești. Ce a declarat edilul?

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești a făcut prima declarație publică pe tema începerii campaniei electorale pentru localele din 27 septembrie 2020. Aflat la al doilea mandat în fruntea stațiunii Călimănești – Căciulata, Florinel Constantinescu vine din vechiul PDL unde, în urma fuziunii după 2016, a devenit membru PNL, localele din acest mandat fiind primele alegeri în care edilul și membrii săi candidează ca liberali cu drepturi depline.

În mesajul care a deschis oficial campania de realegere în funcția de primar al localității Călimănești, Florinel Constantinescu a adus în discuție situația coronavirus-ului care ”a oprit și încetinit activități și care ne-a ținut departe unii de alții”, a notat că viața în stațiune nu a fost la fel de animată ca în anii trecuți, iar ”legislația specială, impusă de pandemie, nu a permis turismului să se desfășoare așa cum s-a întâmplat în ultimii ani”.

A urmat mesajul de realegere către cetățeni exprimat printr-o atitudine elegantă, așa cum l-a caracterizat pe edil în toate contactele pe care le-a desfășurat în acești patru ani: „ ... viața nu poate sta însă pe loc. Cu toții am mers la muncă pentru a ne asigura mijloacele de trai. Acum vom merge la vot pentru a ne alege cârmuitorii treburilor locale și județene. Totul trebuie să continue cu speranță și încredere în viitor. Nouă, românilor nu ne-a lipsit niciodată nici curajul și nici speranța că, îndrăznind mai mult, vom fi răsplătiți pe măsură.”

O abordare prin care mass-media și electoratul local, sunt asigurați că vor primi din partea staff-ului candidatului Florinel Constantinescu mesaje pertinente, bine construite, transmise departe de calomnii, injurii, dezvăluiri, etc. Prin abordarea sa, primarul celor două mandate, trage după el provocarea pentru o campanie electorală ridicată la nivel de responsabilitate și lucruri concrete! „Vom continua în direcția modernizării și a dezvoltării tuturor localităților care compun orașul Călimănești. Ținta noastră este să ne putem compara cât mai curând, ca aspect general și ca forță economică, cu oricare dintre stațiunile turistice asemănătoare din Uniunea Europeană.”  ... Și este adevărat, pentru că portofoliul de proiecte la care Unitatea Administrativ Teritorială, condusă de Constantinescu, a lucrat în mandatul de patru ani, a dovedit că promisiunile sunt reale. Primarul vorbește despre un targhet, o țintă care depășește cu mult localitățile din jur, sau stațiunile balneare surori din județul Vâlcea, încurcate într-o administrație locală prost condusă. La Călimănești se discută, deja, de construcția unor zone hoteliere noi, se discută de construirea Adventura Park (20 ha), de construirea inelului Călimănești în jurul lacului de acumulare artificial Olt, a bulevardului Calea lui Traian, a microstațiunii de agrement Aqua – Seaca (20 ha), de crearea zonelor de relaxare gen Poiana lui Căliman în mai multe locuri din oraș, de reabilitarea tuturor blocurilor de locuințe, etc.

În final: „Știu că fiecare dintre dvs. gândiți la fel. Ne-am întâlnit deseori pe stradă și la evenimentele publice, culturale sau sportive, organizate de Primăria Călimănești ... Știm că modernizarea și dezvoltarea stațiunii noastre sunt cele mai bune decizii administrative pentru următorii ani și vom continua să modernizăm și să dezvoltăm prin proiecte din ce în ce mai îndrăznețe și mai valoroase.”