P Politică

Ilie Amuzan este prședintele Filialei Județene a PPU (SL) Vâlcea și candidează la parlamentarele 2020

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ilie Amuzan este fostul primar al orașului Călimănești (2004 – 2012) acesta a intrat în Partidul Puterii Umaniste social – liberal, condus la nivel național de către celebrul avocat Daniel Ionașcu.

Intrat în politica mare a județului Vâlcea, după ce timp de opt ani de zile a condus ADP Rm. Vâlcea, în anul 2004 ajunge primarul stațiunii Călimănești – Căciulata unde realizează adevărate reforme, fiind fondatorul viziunii moderne de relansare a infrastructurii acestui oraș. Rămas în urma surorilor balneoclimaterice Olănești și Govora, orașul – stațiune avea nevoie de un impuls categoric care să recupereze concurența, să ridice nivelul de comfort al locuitorilor, dar să ofere și infrastructura necesară dezvoltării unui turism de calitate.

Din anul 2004 a început treaba, folosindu-se de calitățile de lobby de care dispune din plin și de viziunea urbanistică atât de necesară unui conducător, în perioada celor două mandate Amuzan aduce ”cu dedicație specială pentru Călimănești” o rețea de gaze naturale directă Râureni – Stațiune.

Suflă de sub nasul lui Mircia Gutău și a primarului Mateescu de la Govora proiectul celor cinci pavilioane de expoziție pentru marile prezentări pe care îl implementează la Seaca. Realizează acestă finanțare, de multe milioane de euro, în colaborare cu Consiliul Județean Vâlcea, după care sucește lucrurile și aduce toată proprietatea investiției și a cofinanțărilor în bugetul public al U.A.T. Călimănești. ”Mototolul” Ion Câlea, de la CJ Vâlcea rămâne cu 0,1%, iar U.A.T. Călimănești cu 99%, cote de proprietate.  

În anul 2008 lansează proiectul de modernizare a parcurilor balneare prin care obține 10 milioane de euro chiar de la opozanții de moarte ai PSD-ului, reprezentat pe atunci de către Amuzan, în speță băsiștii care conduceau România în acea perioadă. Ba, mai mult, ca să fie sigur de finanțare reușește să aducă pe Elena Udrea (Ministrul Turismului) și pe prim-ministrul Emil Boc la Rm.Vâlcea pentru înmânarea oficială a documentelor de finanțare.

Mai sunt câteva proiecte despre care va fi invitat chiar domnul Ilie Amuzan să vorbească. Până atunci transmitem opiniei publice informații despre această candidatură și avem certitudinea că o prezență în Parlamentul României a domnului Ilie Amuzan va aduce o susținere concretă a multor probleme din județul Vâlcea. Cu garanția unui Călimănești care a încăput pe mâna unor profesioniști și care astăzi a depășit cu mult surorile balneoclimaterice Olănești, Govora și Ocnele Mari, vă spunem și dumneavoastră că o rețetă extinsă la nivel județean nu ar face rău nimănui.

Succes Ilie Amuzan! Succes Partidul Puterii Umaniste (social – liberal)!