P Politică

Stațiunea Ocnele Mari va primi investiții din partea Consiliului Județean

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În urma unei vizite efectuate astăzi, 11 februarie 2021, la Ocnele Mari, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu a stabilit, împreună cu primarul orașului, Remus-Gabriel Sasu, câteva investiții care se vor realiza cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea în următoarea perioadă.

Este vorba despre reabilitarea DJ 650 Ocnele Mari - Bunești și realizarea unui parteneriat în vederea dezvoltării unei baze de tratament balnear.

„Pentru anul acesta, ne-am propus să reabilităm DJ 650 Ocnele Mari-Bunești, pentru ca localnicii și turiștii care vin în stațiune să circule pe un drum bun. Ne gândim și la un proiect comun. Așa cum ne-am asociat cu localitățile Vaideeni sau Vlădești pentru realizarea unor proiecte pe turism, așa vom face și cu orașul Ocnele Mari. În parteneriat cu Primăria, ne propunem să dezvoltăm o bază de tratament și servicii. Orașul Ocnele Mari are potențial turistic, pe care noi ne dorim să îl creștem, așa cum se întâmplă în celelalte stațiuni vâlcene.” - Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

În nordul județului, Consiliul Județean dezvoltă, printre altele, proiectul de rabilitare a ”Bretelei Nordului” șoseaua care va lega stațiunea Călimănești – Căciulata de orașul domnesc Curtea de Argeș. Drumul este realizat prin depresiunea Jiblea – Berislăvești și va reprezenta legătura cu viitoarea autostradă Pitești – Sibiu. DJ 703 G reprezintă o lucrare complexă a zonei, cu trotuare, stații de autobus moderne, piste de bicicletă și o lățime considerabilă a drumului. Lucrarea, care este în desfășurare, a ridicat interesul în zonă pentru achiziția de terenuri metrul pătrătat ajungând între 5 – 12 euro.