P Politică

Primăria Călimănești începe mandatul cu Valentin Sclipcea - viceprimar

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Consilierii locali ai orașului Călimănești și-au ales viceprimarul care va reprezenta interesele comunității pentru următorii patru ani. Acesta este Valentin Sclipcea, provine din rândul consilierilor PER, în mandatul trecut a fost șeful Călimănești Serv, direcția de administrare publică a orașului aflată în subordinea U.A.T. Călimănnești.

Cum a câștigat Valentin Sclipcea?

Tensionat! Viceprimarul a fost ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea consilierilor locali. Exercitarea votului s-a făcut pe bază de buletine de vot, completate în cabine de vot. Alegerea viceprimarului se realizează prin hotărâre a consiliului local.

Consiliul Local al U.A.T. Călimănești este format din 15 consilieri: 6 – PNL, 4 – PER, 3 – PSD, 2 – PPU. Dacă toată lumea se aștepta la o alianță între PNL și PER ei bine lupta s-a dat tocmai între aceste două partide care și-au nominalizat câte un candidat. PSD și PPU nu au propus pe nimeni. Așadar PNL-ul l-a propus pe Vasile Scârlea (fostul viceprimar de trei mandate), iar PER-ul pe Valentin Sclipcea. Poate ca o cronică a unui dezastru anunțat, de la centru a fost prezent în sală Victor Popescu consilier județean PNL și Sami Vâlcu consilier județean PER care au urmărit cu foarte multă ”atenție” desfășurarea alegerilor. Rezultatul votului a fost de 10 – 5 în favoarea lui Valentin Sclipcea (care are în consiliu decât 4 voturi). Cu Vasile Scârlea au votat cei doi consilieri PPU și cei 6 consilieri de drept din echipa sa, dar cu toate astea a luat doar 5 voturi. Ședința a fost urmărită cu mare băgare de seamă de oficialul de la Rm.Vâlcea, de Vasile Scârlea și de toți consilierii prezenți. Fostul viceprimar a plecat foarte nervos după încheierea alegerilor acuzând cei trei consilieri trădători care vor fi urmăriți și li se va retrage mandatul. Problema este că la asemenea situații de vot nu ai probe clare, ca drept dovadă nici Cozia-info nu poate oferi nume de oameni care au votat secret, dar reprezentanții PNL știu mai bine și vor aplica măsurile în consecință ... dacă vor mai apuca să le aplice!   

Pe durata exercitării mandatului de viceprimar, acesta își păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizația aferentă acestui statut (10% din salariul primarului). Viceprimarul are salariul său și este subordonat primarului, iar în situațiile prevăzute de lege, este înlocuitorul de drept al acestuia, situație în care exercită, în numele primarului, atribuțiile ce îi revin acestuia. Primarul poate delega o parte din atribuțiile sale viceprimarului.