P Politică

Adriana-Diana Deaconeasa (PSD) - consilier local al orașului Călimănești: ”Câinii comunitari au devenit o problemă la Călimănești!”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Adriana-Diana Deaconeasa (PSD) este consilier local al orașului Călimănești, la primul mandat. Vicepreședinte în cadrul organizației femeilor la nivel județean, for care a organizat multe activități în folosul comunităților din județul Vâlcea. Are 46 de ani, a absolvit liceul, postliceala, colegiul toate în domeniul turismului și apoi Facultatea de Economie a Comerțului și Turismului.

,,Sunt profesor, îmi place ceea ce fac și am decis să fac, așa, un liant între viața politică și cariera pe care o am. Momentul a culminat cu această funcție de consilier pe care am câștigat-o cu ajutorul locuitorilor care au avut și au încredere în Partidul Social Democrat!

Sunt la primul mandat, dar în politică sunt de la vârsta de 18 ani, cu drag pot spune că fac 28 de ani de PSD! La începuturi am activat în organizația Dăești,  comuna din care provin, iar după căsătorie când am venit în Călimănești, m-am afiliat organizației PSD de aici, unde am și rămas. Cred în doctrina partidului, care este o doctrină social liberală și social democrată, aproape de nevoile oamenilor și care tot timpul a realizat un liant între a ajuta și a înțelege pe toată lumea. Oferind toate mijloacele și scopurile pe care fiecare și le-a dorit.”

 

Cozia-Info: Ce aveți pe agenda de lucru în Consiliul Local?

„În afară de proiectele care sunt propuse de către primărie și care până în prezent au fost și sunt în ajutorul cetățenilor și pentru a le dezvolta diversele nevoi de care cetățenii au nevoie, am și eu personal câteva proiecte, proiectele mele fiind legate de profesia care mă așează alături de copii. Aștept să se termine această criză sanitară și să încep derularea unui proiect pe care l-am început în urmă cu o jumătate de an. Am început prin studiu, am studiat tradițiile și cultura strict legată a Călimăneștiului și a călimăneștenilor, și împreună cu echipa de voluntari cu care lucrez aș vrea să tipărim o broșură și cu ajutorul primăriei să o putem distribui în centrele de informare turistică, ca turiștii care vin aici să cunoască mai mult în afară de ce li s-a pus la dispoziție, legat de tradiții, de obiceiuri și de ceea ce pot vizita.

Proiectul poartă numele: „Păstrarea tradițiilor strămoșești locale și promovarea acestora ”, cu următoarele obiective:

- Producție de etichetare obiective turistice.

- Colt educațional și informativ în cadrul centrelor de informare turistică.”

 

Cozia-Info: A fost vreun proiect de hotărâre care v-a deranjat, nu a fost în acord cu viziunea partidului dv.?

„Nu, ținând cont că am fost deja la a-VIII- a ședință, și eu după cum v-am spus, sunt la primul mandat.”

 

Cozia-Info: De ce PSD?

„Datorită apropierii față de oameni. Politica nu ar trebui sa fie despre culoarea partidului, ci despre faptele pe care fiecare membru le face pentru ași ajuta comunitatea. Ideile si demersurile trebuie sa aibă un singur scop: să ajute și să îmbunătățească viața alegătorilor.

Pentru mine, acest post reprezintă o unealtă prin care pot ajuta la dezvoltarea unor planuri care au ca direcție evoluția copiilor defavorizați, aceștia fiind pentru mulți, niște copii invizibili. Ei trebuie ajutați și trebuie să li se clădească un drum pentru a-și putea depăși condiția.”

Cozia-Info: Cu ce probleme majore se confruntă orașul Călimănești?

„Problemele majore cu care se confruntă orașul?!  Nu sunt foarte multe, și nu le-am putea numi pe toate majore. Una dintre ele, cu care și eu m-am confruntat, sunt câinii comunitari. Locuiesc, aici, vis a vis de primărie, în blocul 295 și vă spun că este o nebunie cu câinii aceștia și chiar vreau să propun și să discutam despre această problemă, știu că și oamenii sunt de vină că le dau să mănânce,  dar s-au înmulțit în ultimul timp prea mult, te nimicesc efectiv. O altă problemă majoră ar fi copiii, care mulți dintre ei sunt asistați social, și care consider că ar trebui să le acordăm mai multă atenție și să venim cu ceva concret în sprijinul lor.

Cozia-Info: Ce v-a determinat să intrați în politică?

„Sunt o persoană comunicativă, o persoană pe care te poți baza, și care tot timpul a vrut să facă ceva și pentru cei din jurul ei, nu doar pentru mine. Am crescut într-o familie în care tatăl meu, a fost și el la rândul său consilier în comună și mi-a insuflat această dragoste pentru oameni și pentru nevoile și grijile lor.”

Cozia-Info: Un mesaj pentru locuitorii orașului Călimănești?

„Le mulțumesc cetățenilor pentru încrederea pe care au avut-o în partid, le mulțumesc pentru votul acordat! Fără votul dumnealor noi nu puteam să fim consilieri locali și le transmit tot timpul, sprijinul meu și orice problemă pe care dumnealor o au, și mi-o aduc la cunoștință, o voi ridica în ședințe, cum am mai făcut, de altfel, în ședințele anterioare. Încercăm o rezolvare și tot timpul vom căuta un răspuns. Sunt deschisă la tot felul de activități, proiecte pe care primăria le-a propus, deși, acum suntem înceținiți din cauza crizei sanitare.”