P Politică

Lucian Constantinescu: Un an jumătate în Consiliul Local Brezoi

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cozia-Info : Cum a fost in primul an de mandat în calitate de consilier local al Orașului Brezoi și ce așteptări aveți în anul 2022?

A trecut mai mult de un an de zile de când am fost ales de către brezoieni să îi reprezint, în cadrul Consiliului Local Brezoi. Perioada de început de mandat a fost o perioadă de acomodare. Fiind pentru prima oară în această funcție, am încercat să obțin informațiile necesare desfășurării activității de consilier local pentru a putea lua cele mai bune decizii împreună cu ceilalți colegi ai mei. Am participat la toate ședințele ordinare și extraordinare organizate de către Consiliu Local, precum și la cele organizate pe comisii de specialitate, unde am luat cuvântul de câte ori a fost necesar, aducând propuneri pentru rezolvarea anumitor probleme. În cadrul comisiei de specialitate, alături de ceilalți colegi consilieri, am analizat fiecare din proiectele de hotărâre propuse spre adoptare, aducând argumente privind avizarea sau neavizarea acestora.

Deși începutul a fost unul în forță, pe parcurs, mi-am dat seama că lucrurile nu merg așa cum m-am așteptat. Printre proiectele cu cea mai mare importanță este cel legat de introducerea gazelor naturale în Orașul Brezoi. Deși, Primăria Orașului Brezoi a făcut demersurile necesare în vederea obținerii tuturor aprobărilor, avizelor și a finanțării, iar în ședința de ordinară din 24.08.2021, Consiliul Local Brezoi, a aprobat proiectul privind înfințarea rețelei inteligente de distrbuție a gazelor naturale în Orașul Brezoi, Județul Vâlcea, până în momentul de față nu suntem 100% siguri că acest proiect se va realiza. Un alt proiect important este cel al Casei de Cultură, care a rămas în standby, acesta având termen de finalizare decembrie 2021, lucru practic imposibil de realizat! Deși, în cadrul proiectului privind bugetul general de venituri și cheltuieli pentru anul 2021, am venit personal cu un amendament legat de reabilitarea sălii de sport din Orașul Brezoi, care, în momentul de față, este singura construcție din oraș în care se pot organiza evenimente sportive, culturale, artistice, amendament votat în unanimitate și adoptat în ședința consiliului local din luna aprilie 2021, acest proiect nu a fost realizat de către administrația locală.

Anul 2021 a fost un an greu, cu suișuri și coborâșuri, dar am speranța că în anul 2022 vom reuși să avem mai multe realizări, iar proiectele și amendamentele pe care le vom propune vor fi puse și în practică.

Cozia-Info: Care sunt evenimentele organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă?

Climatul de tensiune și nesiguranță în care traim ne-a împiedicat, și în acest an, să organizăm activități cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Desi cazurile de infectare cu virsului covid au scăzut, pentru evitarea posibilelor infectări, nu a fost organizat niciun eveniment. Ca și anul trecut, alături de colegii mei, am oferit cadouri de Moș Crăciun mai multor familii nevoiașe din oraș.

Cozia-Info: Un mesaj pentru locuitorii orașului Brezoi

Cu pași repezi ne apropiem de sfârșitul anului 2021, al doilea an de restricții impuse de virusul covid. Nimeni nu s-ar fi gândit ca, în primul sfert al secolului XXI ne vom confrunta cu aceasta pandemie care ne-a modificat existența, dându-ne viețile peste cap. Locuitorilor orașului Brezoi, le doresc multă sănătate, sărbători liniștite, pace sufletească, să aibă parte de iubire alături de familie și prieteni, iar Noul An care vine să îi găsească cu zâmbetul pe buze și cu forțe proaspete pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse.