P Publicistica

Cenaclul A.E.Baconsky a primit sediu pentru reluarea manifestărilor culturale

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Astăzi, președintele Cenaclului literar A.E. Baconsky, din Călimănești, profesorul Tiberiu Zamfir s-a întâlnit cu primarul Florinel Constantinescu pentru acordarea unui spațiu permanent destinat desfășurării ședințelor cenaclului cultural. Acest cenaclu are o tradiție veche, este al călimăneștenilor și promovează manifestările culturale ale intelectualilor de aici. Totodată atrage și încurajează tinerii către creație și către scris.

Întâlnirea s-a desfășurat cordial și a venit după o invitație anterioară a d-lui Constantinescu care și-a arătat dorința pentru readucerea manifestărilor culturale călimăneștene la locul lor.

”Am trecut o perioadă grea de pandemie care a afectat profund aceste manifestări. Între timp am lucrat pentru recuperarea și construirea unor noi spații noi, alocate acestui gen de manifestări. Sunt bucuros că orașul nostru are oameni de valoare care pot aduce la suprafață preocupările culturale, sunt convins că viitorul copiilor este fixat de generații dinamice, de grupuri de oameni pricepuți care pot trasa direcții. Acum, pot să spun că mă bucur pentru revenirea cenaclului A.E.Baconsky și le doresc mult succes!” A declarat pentru Cozia-Info primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu.

Cenaclul A.E.Baconsky a primit sediu la Clubul Pensionarilor, clădire situată în centru, în incinta Liceului Tehnologic de Turism Călimănești, iar ședințele vor avea loc în ziua de joi (la două săptămâni) începând cu orele 16.00.