S Sport

Cozia Călimănești – juniori a jucat hora campionilor

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

Duminică 2 iunie 2019, s-a desfășurat ultima etapă a campionatului Ligii Județene de Fotbal, juniori A1 (16 – 19 ani), pe care Cozia – Călimănești l-a câștigat la pas pentru al doilea an consecutiv. Din 24 de etape, tinerii fotbaliști călimăneșteni, au bifat 22 de victorii și două egaluri, iar scorurile au depășit de multe ori 10 – 0. Echipa a câștigat campionatul la o diferență de 9 puncte față de ocupanta locului doi. În timpul campionatului elevii lui Gheorghe Venus și Cornel Badea (antrenor secund) au trăit momente neplăcute în care adversarii, la scoruri de 17 – 0, 13 – 0, au scos intenționat echipa de pe teren ca să nu încaseze goluri exagerate. Și în ultima etapă desfășurată ieri pe stadionul din Călimănești, conducătorii CS Crețeni, în minutul 25, la scorul de 7 – 0 au amenințat că vor scoate echipa de pe teren pentru evitarea unui scor fabulos. Cozia – Călimănești a fost nevoită să reducă motoarele pentru salvarea unei partide la sfârșitul căreia era programată festivitatea de premiere și înmânarea cupei care se afla deja pe masă. Oficialitățile prezente s-au mirat de penibilul situației, pe de o parte, și de valoarea tinerilor călimăneșteni care au devenit o mașină de fotbal în campionatul județean. 

„Astăzi am jucat ultimul joc din retur, joc care ne-a adus campionatul. Suntem campioni pentru a doua oară (2017 – 2018, 2018 – 2019). Încheiem un ciclu care ne aduce bucurie și răsplată pentru munca acestor băieți minunați care au crescut frumos și sunt la ora actuală un grup omogen care foacă un fotbal frumos. Am avut, în timpul acestui campionat, multe situații când alte cluburi s-au speriat de noi și au retras echipele de pe teren. Motivul ... a fost să nu primească goluri multe. Era 7 – 0, 8 – 0 la pauză și din cauza aceasta s-au retras. A fost un dezavantaj pentru noi, pentru că dorim să jucăm tot meciul și nu ne-a interesat niciodată golaverajul, ne-a interesat jocul. Dar aceasta este mentalitatea unora și nu avem ce face! La sfârșit de campionat vreau să mulțumesc foarte mult domnului primar și domnului Vasile Andrei de la Casa Românească din partea cărora am avut o susținere foarte mare.” A declarat Gheorghe Venus pentru Cozia – Info.

 

Cozia – Călimănești în elita fotbalului național

 

Emoțiile nu se termină pentru că de astăzi tinerii juniori au intrat în barajul de calificare pentru piramida națională organizat de FRF. Din 42 de județe fiecare campioană A1 va juca prin eliminare pentru câștigarea trofeului de campioană națională. Cozia – Călimănești, care reprezintă de acum județul Vâlcea, a picat la tragerea la sorți cu campioana județului Dâmbovița, cu care va avea primul meci joi (6 iunie) și returul duminică (9 iunie). Echipa va pleca de miercuri la Târgoviște.