S Sport

Prima vizită sportivă a călimăneștenilor a fost la Potcoava – Olt

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Calificarea echipei de fotbal a stațiunii Călimănești – Căciulata în Liga a III a Federației Române de Fotbal, a adus orașul în fața unei noi confruntări de imagine. De acum vom face cunoștință cu localități din întreaga Oltenie calificate în această competiție care, într-o măsură sau alta, vor vorbi despre noi.

Sâmbătă, 10 septembrie de la ora 17.00 Cozia – Călimănești a disputat prima deplasare importantă din acest campionat, în orașul Potcoava, județul Olt. Alături de echipă a fost un nucleu de 20 de suporteri, a fost ziarul local al Călimăneștiului (Cozia-Info), a fost Andrei Vasile, administratorul complexului Casa Românească și sponsorul principal, a fost staff-ul de la clubul Coziei (Andreescu Pacu Gheorghe și Nanu Popescu).

O echipă de început, destul de mică, dar care a adus, acolo la Potcoava, o imagine și un mesaj despre noi. A fost realizat un interviu cu Manuel Enăchioaie, primarul orașului Potcoava, a fost oferit ziarul - pliant reprezentativ: ”Ce oferă stațiunea Călimănești – Căciulata” și mesajul de salut din partea călimăneștenilor și al primarului nostru, dl. Florinel Constantinescu.

Pe teren, Cozia – Călimănești s-a purtat exemplar! Ca o echipă bine așezată, cu un joc bun și o strategie de joc bine implementată de către antrenorul Vasile Ilinca. Scorul a fost 0 – 0 cu mari șanse ca echipa noastră să plece învingătoare de acolo. Primele ocazii de gol au fost ale Coziei, apărarea a dejucat cu calm și stăpânire de sine toate atacurile gazdelor, iar imaginea transmisă din teren a fost de echipă mare.

În tribune ... tot Cozia s-a auzit! Cozia a cântat, Cozia a avut vuvuzele și tot Cozia a dat tonul în toată tribuna înțesată de localnicii orașului Potcoava. Din micuța galerie, inimoase au fost femeile care mai aveau puțin și îi băteau pe gospodarii – localnici din orașul situat la 16 kilometri de Slatina! A fost o imagine, pentru că prietenii noștri olteni au avut posibilitatea să vadă (pentru puțin timp) nivelul de energie al femeilor din Călimănești ...  

Una peste alta un punct, o deplasare și imaginea care rămâne în urma noastră din aceste confruntări sportive. Felicitări Cozia – Călimănești!