S Sport

16 – 17 noiembrie 2022 ” Pregătire tactică pentru ofițerii operativi în teren” la poligonul de tir sportiv din Budești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În comuna vâlceană Budești se construiește un poligon de tir sportiv. Acesta aparține SC Loreman SRL și este administrat de Laurențiu Trașcă. El Condor din localitatea Budești se află pe ultima sută de metri până la inaugurare, un complex cu o întindere de 4 ha care va oferi publicului larg, iubitorilor de arme, posibilitatea practicării acestui sport. Prima și singura investiție în județul Vâlcea de acest fel pune la dispoziție o hală pentru pistol cu mai multe piste de tragere, un poligon deschis pentru talere și un poligon subteran de carabină cu o distanță de 106 ml, construit la cele mai înalte standarde.

Dani Butinger (organizatorul evenimentului din date de 16 – 17 noiembrie) este ofițer rezervist în armata Israeliană, a activat într-o anumită trupă operativă. Își dorește ca o parte din cunoștințele și expertiza pe care o are să le poată împărtășii generațiilor tinere iubitoare de sport și tuturor pasionaților pentru acest gen de mișcare: ”Vreau să atrag tinerii, să-i scot din fața calculatorului și, tocmai, acele jocuri și tot felul de acțiuni la care participă virtual să le aducem în poligonul sportiv El Condor de la Rm.Vâlcea, al prietenului meu Laurențiu Trașcă. Consider că este o oprtunitate pentru vâlceni să beneficieze de o asemenea investiție și de aceea vreau să organizăm aici manifestări sportive și reprezentații de calitate, care, în timp, să implice atât trupe operative din România cât și publicul larg.” A declarat pentru Cozia-Info, Dani Butingher.

Miercuri, 16 noiembrie și joi, 17 noiembrie la poligonul de tir sportiv din comuna vâlceană Budești se va desfășura workshop-ul special ”Pregătire tactică pentru ofițerii operativi în teren”, organizatori Asociația sportivă El Condor din Rm. Vâlcea, administrată de Laurențiu Trașcă și The Unit ”780” – Dani Butingher (luptăror în trupele speciale Israeliene). Tematica celor două zile pune în lucru principii de bază și forme de tragere din mișcare (tragere tactică) ale diferitelor structuri operative ale serviciilor de securitate din Israel (Yamam, Lotar, Mista Aravim) care se vor întâlni cu luptători ai anumitor structuri speciale din România (Cluj, Piatra Neamț, București, Vâlcea). Pe toată perioada acestei sesiuni de pregătire se vor utiliza arme Airsoft, replică cu cele de foc, cât și arme demo. Va fi prezent la poligonul din Budești și Amnon Maor, consultant și instructor al forțelor de operațiuni speciale ale IDF și Poliției din Israel.

”Demonstarațiile vor începe în jurul orei 10.00, prima zi vom lucra la pistol, partea de trageri pe diferite situații de urgență cu diferențele extragerii pistolului din holster (n.r. teaca de la brâu). Unele trupe folosesc pistolul cu glonțul deja pe țeavă, altele cu glonțul în magazia alfată în pistol. Altele au magazia în afara pistolului, iar toate aceste exemple fac diferența în timpul de reacție. A fost invitată și o clasă de la un liceu din Rm.Vâlcea.

În data de 17 vom face exerciții de armări, dezarmări. Situații de urgență atac cuțit – pistol, amențări cu cuțite, amenințări cu pistoale. Ne bucurăm de prezența d-lui Amnon Maor, un profesor care activează de tânăr în acest domeniu. Fost soldat în trupele speciale ale Israelului, fost lunetist, parașutist, un ofițer cu experiență vastă. Astăzi, domnia sa lucrează cu numeroase structuri de securitate din multe țări. Intenționez, prin organizarea acestui workshop, să-l conving pe dl. Maor să facem stagii de pregătire internaționale la poligonul din Rm.Vâlcea.

În concluzie vreau să vă spun că poligonul de aici este zona perfectă pentru a deschide o bază multifuncțională în domeniul de securitate și apărare. Potențialul este fenomenal pentru acest poligon, personal m-am îndrăgostit de zona aceasta și vom intensifica activitatea. El Condor are bună organizare, spațiu pentru poligoane generos, este bine construit și o paletă largă de oferte.”