S Sport

În nouă luni Călimăneștiul va avea o bază de fotbal modernă. Au început lucrările ...

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Au început lucrările de construire a bazei sportive destinată fotbalului, care va asigura cele mai moderne condiții pentru desfășurarea acestui sport. Baza este construită în zona de sud a orașului Călimănești, lângă Centrul Expozițional Seaca și reprezintă în exclusivitate o finanțare realizată de UAT Călimănești prin fonduri atrase, care va face parte din domeniul public al orașului. După cum a decarat pentru Cozia-Info, primarul orașului, Florinel Constantinescu: „Baza sportivă va fi a Primăriei, Primăria este cea care a pus la dispoziție terenul și cea care a accesat o astfel de execuție, prin Compania Natională de Investiții care finanțează. Proiectul l-am obținut pe vremea Campionatului European de Fotbal când la nivelul Federației Române de Fotbal au fost aprobate niște investiții. Noi am fost unul dintre orașele care a solicitat o investiție în timpul acela, am fost eligibili și am obținut proiectul! Se va construi aici o bază sportivă de tip 1, adică maximum din această categorie de investiție.” A declarat primarul orașului Călimănești.

Primăria Călimănesti a pus la dispoziție 13.202 mp pentru acest proiect. Baza conține mai multe elemente constructive pe lângă terenul mare de sport, care va avea 80,5 m lățime / 146 m lungime, tribună de 500 locuri, nocturnă și vestiare. 50% din suprafața totală sunt construcții, 20% (alei, drumuri și parcare), 30 % spații verzi. Pe lângă terenul mare vor mai fi două terenuri mici de antrenament și încă un teren multifuncțional (baschet, volei, tenis), iar accesul în bază se va face prin intermediul porților cu turnicheți.

La ora actuală se execută lucrări de ridicare la nivel pentru predare amplasament suportate din bugetul local al Primăriei Călimănești. În curând va fi predat amplasamentul pentru începerea construcției propriuzise, care are termen de execuție nouă luni.

 

Cozia-Info: Vor veni echipe mari odată cu apariția acestei baze sportive? Se va deschide poarta către cantonamentele sportive?

Noi asta urmărim! Știți bine că avem o strtegie de dezvoltare și căutăm să aducem cât mai mulți turiști. Că vin prin turismul de afaceri, prin cel monahal, că avem baze sportive, stațiunea noastră contabilizează intrări care creează plus valoare. Ne-am propus să dezvoltăm zona de sud a orașului (Seaca) și începem cu această bază sportivă, dar, cu siguranță vom continua cu acel parc aqua – geotermal care va aduce și o dezvoltare pe orizontală în ceea ce privește spații noi de cazare și masă. Vom adăuga aici și o clinică de refacere pentru sportivi completând strategia de dezvoltare propusă. A mai spus Florinel Constantinescu