S Sport

Marius Popa din Berislăvești - Vâlcea campion K1 în Anglia

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În urmă cu câteva zile, în seara zilei de vineri 30 iunie 2023, în Gala Kombat London II Marius Popa, 28 ani a câștigat centrura la categoria 77 kg. în fața campionului Marii Britanii, Jack Johnson.

A fost o gală de top unde au participat alături de campioni din țara Regatului Unit și nume grele din sportul de contact românesc: Marian Rusu (dublu campion la MMA), Florin Lambagiu, veteranul Tolea Ciumac ... Marius Popa este legitimat, de cinci ani, la Team Rusu Academy din Marea Britanie. Până în prezent are disputate cinci meciuri în competițiile engleze.

Originar din comuna Berislăvești, satul Scăuieni a început boxul la Calimănești, în cadrul clubului Vilcart finanțat de către omul de afaceri Dumitru Tărășenie. În România are disputate șapte meciuri de box la diferite competiții unde a participat cu clubul din stațiunea Călimănești - Căciulata. Este căsătorit, are o fetiță și de zece ani locuiește la Londra unde își desfășoară și activitatea sportivă.

 

Vineri seara a fost magică!

Într-o atmosferă incendiară tânărul sportiv a fost trimis în luptă cu o singură misiune: să doboare campionul en-titre și să cucerească centura la 77 kg.! Marius Popa a declarat pentru Cozia-Info: ”Wow, a fost o seară magică! Am avut emoții, dar știam că trebuie să câștig. Jack Johnson este campion al Marii Britanii la BKB (boxul fără mănuși) și deținătorul centurii cu un palmares mult mai mare decât al meu. Am luptat într-un meci de centură, nu a fost o competiție piramidală. Iar în sală a fost o atmosferă incendiară pentru că a fost o gală cu 18 meciuri. Antrenorii mei au avut încredere pentru că la primul meci disputat în cadrul Kombat London I, cu ceva timp în urmă, am avut o prestație bună. Am câștigat atunci prin KO în primele 15 secunde ale meciului și au considerat după toate prestațiile și de la antrenamente și din competiții că este cazul să atac centura.

Am încheiat meciul în repriza a doua, tot prin KO și am devenit campion în Marea Britanie. Promit că voi aduce mai multe victorii României și comunei mele Berislăvești. La sfârșitul acestei luni, pe 29 iulie centura va ajunge în România, chiar în satul meu natal Scăuieni. Un vis a devenit realitate!”