T Turistic

Comuna Mălaia, din nordul Vâlcii, va fi numită stațiune de interes local

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Comuna Mălaia este situată în nordul județului Vâlcea, în zona superbă de munte a văii Lotrului, în arealul orașului Brezoi, celebra Voineasa, Transalpina (pârtia de ski), stațiunea Vidra, Obârșia Lotrului și șoseaua Transalpina, această comună a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare deosebită.

La sfârșitul lunii martie 2022, Unitatea Administrativă Mălaia așteaptă hotărârea de Guvern pentru ratificarea statului de stațiune turistică de intres local. În felul acesta ar deveni a opta localitate stațiune turistică a județului Vâlcea, beneficiind de punctaj mai bun pentru accesarea proiectelor europene și acces la planuri de finanțare noi, la care în situația de comună obișnuită nu ar fi avut acces.

În data de 11 februarie a fost încheiat procesul verbal al comisiei de atestare la statutul de stațiune turistică de interes local. Au fost îndeplinite toate condițiile din punct de vedere al cerințelor turistice și infrastructurii, punctajul obținut depășind baremul minim, urmează ca localitatea Malaia să-și înceapă drumul nou și binemeritat în domeniul turismului. Turiștii se pot bucura aici de atmosfera de munte cu lacuri de munte, cascade, traesee turistice numeroase, peisaj alpin, păstorit cu animale de munte, pensiuni, restaurante.

Primarul localității, Gh. Dinculescu a declarat pentru Cozia-Info: ”Avem pe teritoriul comunei 49 de pensiuni, din care 28 sunt acreditate de către Ministerul Turismului, celelalte urmând să intre și ele în această procedură. Am discutat cu reprezentanții comisiei de acreditare și încercăm să găsim formele legale cele mai accesibile ca să ajutăm operatorii noștri să se poată acredita.

În ceea ce privește locurile de servit masa, toate pensiunile au restaurante, este adevărat că unele merg în regim închis, de demipensiune, altele au pus la dispoziție restaurante a la carte. Putem numinaliza restaurant Dexi, Ciobănelu, Roberto, Casa Lacului (regim închis), Pensiunea Lazăr, Pensiunea Baciu, Casa Elena cu oferta lor de supă de păstrăv (regim închis), Casa Altfel, Casa Bucureasa. Pe lângă cazare și masă oferta noastră turistică cuprinde terenuri de sport și relaxare amenjate, piscine, agrement ...”