A Administrație

Comuna Dăești, Vâlcea s-a alăturat pe harta proiectului Antreprenorești - Adoptă un Sat!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, Asociația Țara Faină a organizat la Dăești, ultima conferință regională pe anul 2022, prin proiectul Antreprenorești - Adoptă un Sat: Antreprenorești vine la Dăești. Aceasta a reunit un număr important de primari și antreprenori din județul Vâlcea, care au avut ocazia de a interacționa cu experți pe fonduri europene și cu antreprenori de succes din România. S-au abordat subiecte de real interes pentru cei prezenți în sală, precum oportunități europene de finanțare, bune practici în turism cât și exemple relevante care pot fi transferate și integrate in zonă.

Membri fondatori, Emil Munteanu, Președintele Asociației Țara Faină, Hildegard Helene Brandl, Lider proiect Antreprenorești - Adoptă un sat și Ruxandra Epure, Project Manager i-au avut alături la masa speakerilor pe Popolan George - Primar Comuna Dăești, Emil Indricău - Consultant Digital Strada for 3D Virtual Tour, Alexandru Nedea - Specialist Marketing Turism - Asociația Descoperă Vâlcea, Alina Anton - Manager și fondator Aria United - companie specializata in fonduri europene, Florentina Boicu - Grup Acțiune Locală (GAL) Castra Traiana, într-un eveniment deosebit, care a pus Dăeștiul pe harta Antreprenorești.

Printre invitații la conferință s-au numărat primarii satelor Bujoreni, Muereasca, Sălătrucel, Berislăvești, Runcu, Golești care alături de antreprenori locali au aflat de la echipa Țară Faină și  speakers Antreprenorești despre impactul antreprenorilor în comunitățile locale rurale, exemple de bune practici ale antreprenorilor și ale comunităților rurale. O discuție de mare interes a fost cea legată de strategia de dezvoltare rurală locală a comunei Dăești și de preluarea Ghidurilor de arhitectură în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, pentru încadrarea în specificul rural.

Alte subiecte care au captat atenția participanților au fost cele legate de importanța digitalizării în turism - Tururi virtuale 3D, de înființare a Organizațiilor de Management al Destinației cu rol principal în dezvoltarea comunităților cu potențial turistic, dar și de oportunitățile de finanțare pentru mediul rural (fonduri europene, granturile norvegiene, granturi private, diverse tipuri de finanțări). Conferința a primit un feedback excelent din partea primarilor și antreprenorilor invitați, care a creat o punte de legătură pentru viitoare parteneriate cu scopul dezvoltării regionale. Proiectul Antreprenorești este pornit din Romanian Business Leaders și are ca scop construirea unui model capabil de dezvoltare economică și socială, de promovare a finanțărilor europene și structurale și de facilitare a transferului expertizei antreprenoriale către autoritățile publice și producătorii din mediul rural.