A Administrație

Au început lucrările de asfaltare pentru 6,6 km. drumuri secundare din comuna Berislăvești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Unul dintre acestea se numește strada Drăgușin, completare cu strada Lotreni legate între ele cu un pod. UAT Berislăvești a dat ordinul de proiectare, a predat amplasamentul către firma executantă care, la ora actuală, își desfășoară organizarea de șantier. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat sâmbătă 4 martie 2023. 8,7 milioane lei sunt alocați pentru toată lucrarea de asfaltare, din care 309.000 lei a fost cofinanțarea Primăriei Berislăvești. Asfaltarea începe în luna martie 2023 și are termen de finalizare șase luni – septembrie 2023. Lățimea minimă a drumului va fi de 3 m, la care se adaugă rigolă carosabilă pe o parte, pe partea opusă acostament. În legătură cu podul dintre văi acesta va fi construit (acolo exista o trecere doar cu piciorul, o punte de lemn) 18 m liniari lungime și 5 m lățime.

Vor fi asfaltate și reabilitate: str. Lotreni, str. Drăgușin, continuare Șelărești care este asfaltată până la jumătate – se continuă până la ultima casă și Dealul Boului până în islaz. Toate acestea sunt în satul Rădăcinești. În satul Berislăvăști se asfaltează str. Căprucești 1,3 km., str. Năsturești 660 m, str. Grigoriță – Scuieni care va fi finalizată total.

Nicolae Popescu, primarul comunei Berislăvești: „Din 4 martie ordinul de începere al lucrărilor este pentru toate drumurile! Noi am predat amplasamentul peste tot, constructorul cunoaște foarte bine situația din teren și este la curent cu cerințele noastre. Au termen de finalizare șase luni pentru că am vrut să nu intrăm în iarnă și am fost foarte expliciți în această direcție, cine a venit la licitație a știut în ce se bagă și că nu acceptăm improvizații sau tremene depășite. Ori vi cu forță de muncă, utilaje și tot ce trebuie ori stai acasă ...”

 

Comunele Berislăvești și Sălătrucel reprezintă zona metropolitană a orașului Călimănești. Stațiunea balneară nu are un vecin mai bun decât aceste două localități. Oamenii de aici sunt strâns legați de oraș și își desfășoară viața în armonie cu Călimăneștiul. La rândul lor, aceste comune ale depresiunii Jiblea – Berislăvești oferă legătura cu noua autostradă Pitești - Sibiu și oferă cadrul natural deosebit pentru achiziționarea de case de vacanță și traiul la țară în condiții foarte civilizate (10 km. de stațiune). Primăria a creat infrastructura de drumuri, electrificare, cablu tv, apă, iluminat public, supermarketuri. Berislăvești este traseul forestier pentru vârful Cozia, este a doua trecere a munților către Sibiu, prin drumul asfaltat DJ 703 N Dângești – Perișani și tot aici a fost construită breteaua nordului care asigură legătura dintre Călimănești – Căciulata și Curtea de Argeș prin DJ 703 G, un drum superb omologat cu piste de bicicletă. Viața la țară cu atmosfera arhaică a locurilor tradiționale, cu oameni de munte destoinici și peisaje de vis rămase încă în devălmășie ... asta găsiți aici!