C Comentarii

Ion Bușagă achitat definitiv de către ÎCCJ

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cine este Ion Bușagă?

Este primarul comunei Berislăvești, din nordul județului Vâlcea. O comună cu șase sate așezată sub poalele muntelui Cozia. Până la venirea lui Ion Bușagă, comuna a fost condusă de liberalul Gh. Moțoc, care timp de 12 ani (din 1992) nu a făcut nimic notabil, a fost primarul care nu a făcut nici rău ... dar nici bine! Un alcoolic cu gesturi și căutătură de sergent de colonie penitenciară, care dormea în primărie dar care excela la capitolul mândrie. Așa era reprezentat Berislăveștiul în acele vremuri și în felul acesta erau și rezultatele ... un loc uitat de lume!

După 12 ani Gh. Moțoc este înlăturat și la conducerea comunei vin niște oameni din interior cu dorința de a construi la Berislăvești normalitatea. Relațiile instituționale sunt readuse în făgașul lor și Bușagă învață foarte bine regulile administrației publice. Comuna se îndreaptă de acum de la viața ”cu vaca și cu sapa” la servicii sociale bine organizate, la drumuri, școli, dispensar, cămine culturale modernizate. Infrastructura bifeză atrageri de fonduri semnificative, iar condițiile de viață cresc la Berislăvești. Printre altele, Berislăveștiul asigură alternativa peste munți a DN 7 (drum asfaltat) și breteaua nordului (drumul de legătură dintre Călimănești – Căciulata și Curtea de Argeș).

În linii mari acesta este primarul Ion Bușagă! Un om care a adus normalitate și fală pentru comuna unde s-a născut și trăiește. Un primar care a asigurat dialogul cu instituțiile județene dintr-o poziție demnă și respectată și un om care la el acasă este primul gospodar.

Și cum era de așteptat s-au găsit în ultimii ani și revendicatorii de peste noapte ai instanțelor morale. Acea morgă de specialiști care au reușit să inducă în mentalul colectiv apriga luciditate dușmănoasă. Ciobanii, cartonarii alături de mutrele de martiri care s-au mai prins în jocul râvnitului ciolan au adus la Berislăvești ginecologia politică asortată cu hărțuieli, fonduri tăiate, dosare, scandaluri și răzbunări personale ...

Creditorii dar și beneficiarii pasivi ai relației cu statul de drept au rămas în continuare cu ”balele scurse” după o comună din care o perioadă destul de lungă și ciulnii vor produce plus valoare! Josnicul instinct de confensiune pălăvrăgită, al acestor prefăcuți nobili eroi, rămâne de acum o lozincă electorală ruginită și ineficientă în fața imaginii Ion Bușagă, care din data de 27 iulie 2019, va deveni mărcă înregistrată a comunei Berislăvești ...