Recent a apărut un filmuleț realizat de Digi 24 despre comuna Ciugud – orașul de la țară, județul Alba, în care este prezentată activitatea cu rezultate a conducerii de aici. Oameni care au atras fonduri europene și care au realizat din localitatea lor un exemplu frumos pentru toată țara. Filmulețul a fost preluat de diverși membrii și este postat pe grupurile media din nordul județului Vâlcea inducându-se ideea că la Călimănești lucrurile ar fi rămas cu mult în urmă, iar acest documentar ar trebui să fie o pildă, gen ”așa da!” pentru toți aceia care îl susțin pe Florinel Constantinescu. Cozia-Info a fost acuzată că ar fi șters din grupuri respectiva postare. Nimic adevărat! Filmulețul este la locul lui, neșters, l-am vizionat și noi și ne place!
Dar, râde lumea ...
Pentru că UAT Călimănești este primul oraș, după municipiul Rm.Vâlcea care a atras cele mai multe proiecte europene și care lucrează actualmente la finanțarea altora. În administrația călimăneșteană, Florinel Constantinescu se sprijină pe doi piloni foarte importanți, pe care a știut să-i implementenze încă de la începutul mandatului. Și care i-au oferit posibilitatea să treacă, efectiv de a doua zi, la treabă. În timpul lui s-au luat decizii de readucere în domeniul privat al UAT Călimănești a numeroase suprafețe de teren rămase „rătăcite”, s-au reorganizat documentele și statutul multor proiecte construite „superficial”, s-au realizat inventare în toate domeniile aparatului administrației publice și al domeniului privat, s-a organizat activitatea în cadrul primăriei astfel încât fiecare să știe ce are de făcut. A fost oprit haosul printre funcționarii care făceau ce vroiau și cum doreau în timpul programului de lucru. Și, important, a continuat Proiectele Europene și munca de finanțare a altora noi prin crearea unui departament specializat. Exact ca la Ciugud!
„Scutul juridic” a fost format din Toma Mihăescu (ex-secretarul juris al Primăriei Râmnicului, Ilie Mandoc ex-juris al IPJ Vâlcea, Constantin Necșoiu ex-jurist al Primăriei Călimănești și fost director general al SC Călimănești – Căciulata). Pe lângă aceștia aparatul de lucru al primăriei a fost „primenit” cu oameni noi și cu experiență aduși prin concursuri „pe bune”. Aceștia au înlocuit nepotismele care căpușau Primăria Călimănești și care, la capitolul plus-valoare rămăseseră demult ... pe minus! La ora actuală sediul administrativ al Călimăneștiului este împărțit între două clădiri. Primăria veche unde a rămas partea politică și birourile de conducere, iar peste drum, în corpul B, se află birourile economice, asistență socială, taxe și impozite, etc.
Împreună cu această construcție de cadre, de care am vorbit mai sus, a deschis dosarele pentru toate nevoile din stațiunea Călimănești – Căciulata. A fost semnată trecerea în domeniul public privat a unei suprafețe de 20 ha pădure din spatele hotelului Central pentru realizarea proiectului de agrement ”Adventura Parc”, a demarat proiectul de asfaltare a 80% din străzile din Călimănești, a făcut pași importanți pentru trecerea în domeniul public privat a apei geotermale. Aceasta va fi administrată de către primăria Călimănești fără ”biruri” adăugate de tot felul de firme căpușă. Vor fi săpate încă două sonde geotermale de adâncime (Căciulata și Seaca) pentru susținerea cu energie geotermală a noilor investitori din turism. La Seaca (lângă centrul expozițional) va fi construit cel mai mare Aqua Magic din zona Olteniei (20 ha). Se lucrează din plin pentru elaborarea PUZ-urilor, care vor susține investițiile în infrastructura turistică și nu numai. La Călimănești se află în execuție peste douăzeci de proiecte de hoteluri, pensiuni și complexe aqua pentru piscine geotermale. Primăria Călimănești are în lucru proiecte sociale, de infrastructură locală și dezvoltare a agrementului.
Dacă în orașul de la sat – Ciugud, sunt atrași peste 25 milioane de euro, în stațiunea internațională Călimănești – Căciulata, în sertarele lui Constantinescu, se află în implementare proiecte care depășesc 30 milioane de euro ...