C Comentarii

Costi Rădulescu va construi un pod rutier între Seaca și Jiblea Nouă, la Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Acest pod va fi câștigat datorită lucrării coordonată de către Consiliul Județean Vâlcea a investiției ”Varianta de ocolire Rm.Vâlcea”. Traseul viitorului drum, cuprins între Master Planul General de Transport al României, aprobat în anul 2016, va ocoli Municipiul Rm.Vâlcea, va traversa comunele Budești și Dăești, pentru a face legătura cu DN 7, la Seaca. Practic ocolește zona Goranu și toată cuprinderea comunei Bujoreni. Traficul greu va fi scos din perimetrul: peco Boromir, sens giratoriu Lordu, peco Dacos, sens giratoriu Kaufland - nord, sens giratoriu și peco Petrom, abator Bujoreni, Luncă, Gura Văii. În zona Centrului Expozițional Seaca va fi construit acest pod peste râul Olt (dacă proiectul nu va suferi modificări) care va aduce traficul greu înapoi pe DN 7.

Ce câștigă sau pierde Călimăneștiul?

Călimăneștiul câștigă un pod foarte important care înseamnă enorm pentru cele două cartiere ale sale (Jiblea Nouă și Jiblea Veche). Este exact ce nu avea stațiunea Călimănești -Căciulata! Legătura în partea de jos între cartierele Seaca și Jiblea Nouă care să asigura acces și descărcare către un drum drept spre Rm.Vâlcea.

Mai câștigă descongestionarea drumului de legătură cu Rm.Vâlcea destul de important pentru Călimăneșteni.

Proiectul este genial așa cum președintele Consiliului Județean se pregătește să emită Certificatul de Urbanism pentru investiția de 53 milioane de euro. Dacă se va trezi vreun ”dobitoc” care să spună: ”Aaa ... pă, ar fi mai bine bă, să facem o continuare și la Călimănești și să scoatem varianta de ocolire direct la Jiblea Veche pă variantă. Să nu mai băgăm traficul greu la Seaca ... Că să cheltuie bani mulți cu podul peste olt!”

Ei bine! Dacă se întâmplă așa, trebuie să știți că acel ”dobitoc” lovește greu infrastructura turistică a stațiunii. ”Ghioarla” respectivă va scoate indirect greul traficului rutier care înseamnă enorm pentru stațiune. La Călimănești, în conducere, există oameni dibaci care știu să se descurce și să administreze toate tirurile și miile de autoturisme care au trecut de zeci de ani pe aici ...