D Dezvaluiri

Cred că localnicii călimăneșteni au multe de spus pe tărâmul cultural ...

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În aceste zile, prin publicația Cozia-Info, am creat o dezbatere legată de oferta culturală locală în orașul Călimănești și felul cum este gestionată de către Executivul condus de Florinel Constantinescu. Cred cu tărie că cetățeanul Gogu, un om de rând din orașul stațiune, are tot dreptul ca odată pe an, de sărbători să privească și să fie informat în legătură cu zestrea culturală locală! Are dreptul să stea în eleganta Casă de Cultură într-un fotoliu frumos și să privească un spectacol bine construit denumit al călimăneștenilor pentru călimăneșteni!

În acest sens Departamentul de Cultură al Primăriei Călimănești, condus de Ermina Buduleci (și supervizat de către dl. Primar) trebuie să organizeze spectacolul ”Feerie de iarnă” cu responsabilitate și implicare! Să folosească capete de afiș (gen Corul Euphonia și Taraful de oraș - din București) care sunt niște profesioniști, iar alături de ei să fie aduși în scenă:

Grupul de colindători al Călimanilor, grupuri de colindători super talentați de băieți și fete din localitate. Să fie incluși în program cursanții de la școala de canto a profesorului Costel Feraru, patru – cinci minute să mixeze într-un program special de sărbători DJ Boby Albu, formațiile de dansuri să primească și ele un moment în spectacol, intelectualii care scriu poezie, eseu, epigramă găsit un moment pentru ei, să fie acordată atenție deosebită pentru rubrica debut artistic unde tinerii care cântă la instrumente să fie invitați în spectacol, să fie pomeniți toți localnicii care pe parcursul anului au avut realizări notabile.. și alții, și tot așa!

Ermina Buduleci alături de toate miorlăitele din primărie să termine cu listele speculative și hărțuitoare față de localnici (pe tine te invită dl. Primar, pe tine nu te invită dl. Primar) să renunțe la atitudinea de supă populară și să taie bilete în ordinea primului venit. Iar dacă spectacolul se joacă cu casa închisă să-l sune la București pe Florin Zamfirescu și să-l întrebe ce este de făcut! Adică spectacolul se joacă și a doua zi pentru următorii care cumpără bilete din timp. În felul acesta Călimăneștiul se mută de la pâcla grea tulburată de zvâcnirile harței spontane la o excelnță în ale managementului cultural. (Ex: avem spectacolul de sărbători se joacă joi, vineri și sâmbătă. Pentru joi nu mai avem bilete, este liber vineri sau sâmbătă, când doriți?)

 

În concluzie ...

Ați realizat o sală de spectacole de 4 *** stele, doisprezece ani de zile ați motivat că nu avem spații corespunzătoare. Acum avem! Chiar trebuie să vă spunem la fiecare reportaj că nu suntem un oraș orfan, că nu suntem culeși de la creșele Șușaniului?!

Dumneata nu ești de vină, domnule Constantinescu pentru că nu ne cunoști esența, nu ești de-al nostru ... vina o poartă adventistul franțuzit, iadul decolorat de Sami Vâlcu care, indiferent cum este, este al nostru și în care am avut încredere! Sami ne-a aburit cu ginecologiile politice, cu strategiile de la OK, cu visurile mărețe născute din mocirla vâlceană a lui Mircia Gutău.

Dar, din septembrie veți plăti! Pentru că dacă iertăm, nu uităm! Fiindcă iertarea fără uitare e ca și cum n-ar fi!