D Dezvaluiri

Împotriva proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Vâlcea – stație sortare Brezoi” au fost organizate mitinguri și proteste la Brezoi

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Lăutarii politicii după ureche, total nedocumentați, au încearcat în disperarea de a-și câștiga capital de imagine să se agațe de orice motiv pentru a oferi electoratului dovada candidatului luptător, bineintenționat. Ascunși, cumva în spatele unei imunități, chipurile politice, au reușit să creeze în rândul cetățenilor o imagine de confuzie lansând în spațiul public tot felul de scenarii care au derutat și speriat populația. Împotriva stației de sortare au fost organizate mitinguri de protest, au fost lansate proteste în mediul on-line și acuzații de furt, de proastă gestionare, de abuz în serviciu împotriva primarului Robert Schell. 

Primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu a enunțat foarte bine genul acesta de candidat - pocnitoare politică: „(...) Tocmai de aceea aș întreba, eventual, pe acești domni și pe alții asemenea! În ce sunteți specialiști, sau, mai exact, vă recomandă ceva să aspirați la postul de administrator al unui oraș? Eu cred în democrație și democrația este singura care poate permite unui neavenit, lipsit de priceperi și de cultura administrării publice să participe la competiția pentru primar. Dar democrația singură nu te face și competent pentru o astfel de responsabilitate. Competența vine de prin școli și din practica directă a ceea ce te-au învățat dascălii, dacă i-ai avut.”

Primarul orașului Brezoi, Robert Schell: „Regretabil este faptul că se dezinformează populația. În zona respectivă s-a solicitat organizarea unui miting (n.r. precampania și campania electorală 2016), dar oamenii din zonă trebuie să știe foarte clar că nu intenționez să fac niciun fel de depozit de gunoaie, repet lucrul acesta pentru a nu știu câta oară! Li se spune tot timpul că vor fi gunoaie acolo! Nu. Va fi o stație de sortare deșeuri care este construită după toate normele europene, printr-un program european în parteneriat cu Consiliul Județean. Este foarte importantă investiția și nu voi accepta să fie pusă în pericol de persoane care habar nu au despre ce vorbesc. Acestor persoane li s-a pus la dispoziție documentația, au văzut, au citit, iar în Consiliul Local (unde vin ca să se bage în seamă pe la ședințe) au recunoscut că sunt lămuriți de datele pe care nu le cunoșteau, dar cu toate astea continuă să învrăjbească oamenii și să-i dezinformeze.

Gunoiul nu va sta afară ...

Acolo va fi construită o hală cu dimensiuni mari, aproape o jumătate de stadion, unde primul proces este cel de sortare realizat pe benzi rulante, după aceasta gunoiul intră în niște aparate de făcut baloți reciclabil care se cară separat la centrele de reciclare. Gunoiul care nu se reciclează va fi încărcat în containerul mare de 70 t pe care-l avem deja acolo și care la două zile duce gunoiul la depozitul de la Fețeni - Rm.Vâlcea. Gunoiul în Brezoi nu stă mai mult de 24 ore până se încarcă acel container.

Avantaje: Sunt 16 locuri de muncă, prețul gunoiului va putea scădea datorită reciclării care va trasporta mai puțin gunoi la depozitul ecologic, iar cel reciclat va fi vândut de noi și mai putem recupera bani. Pentru populație va exista posibilitatea să depună gunoiul reciclat care va avea un preț, iar amestecat alt preț. În prezent 1t deșeu costă 20 euro.

Prin aceste acțiuni încercăm să ridicăm nivelul serviciilor în orașul nostru așa cum se întâmplă și dincolo. Ne dorim să se întâmple și la noi, iar când se întâmplă se găsesc ... piedici!