D Dezvaluiri

Ramona Hogea. Șefa Gărzii de Mediu Vâlcea hărțuită de proprietarul unei gropi de gunoi „corigent” la respectarea Legii

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Două ziare vâlcene au confiscat prim – planul mediatic printr-un scandal la adresa șefei Gărzii de Mediu Vâlcea. Dacă celelalte ziare au evitat subiectul și nu au documentat acuzațiile aduse la adresa Ramonei Hogea s-a indus în mod eronat ideea că la Agenția Gărzii de Mediu Vâlcea sunt probleme de natură penală, cu conflict de interese majore pe care presa vâlceană îl semnalează!!! Până la cele 18 ziare ale presei vâlcene este cale destul de lungă și cred că are fiecare redacție dreptul să-și spună părerea ...

Ramona Hogea este acuzată de proprietarul Sacomet SA Horezu că se răzbună pe el pentru că a refuzat să mai cumpere rumeguş de la Ticon Consult SRL

În spatele tilurilor de presă se află „neprihănitul domn” Florin Nicolaescu, patronul unei societăți care deține, printre altele, două centrale pe bază de biomasă care asigură încălzirea centralizată în Horezu. Dar ... adevărul nespus de colegii din presă este faptul că „persecutatul domn” administrează prin SC Sacomet SA și groapa de gunoi din localitatea Măldărești, unde intră în „conflict deschis” cu Garda de Mediu! În urma amenzilor „încasate” Florin Nicolaescu a devenit inamicul public nr. 1 al Ramonei Hogea împotriva căreia reușește să comunice mass-mediei naționale tot felul de șabloane de manual – gen hărțuire, conflict de interese, șpagă, ANI, DNA, etc. Crișu Popescu prezintă într-un articol în Gazeta Vâlceană cum a strigat în gura mare „neprihănitul domn” în cadrul unei ședințe desfășurate la Consiliul Județean, iar Ramona Hogea a tăcut în fața acuzațiilor aduse.

Hai să vedem ce a strigat ...

La sfârșitul lunii iunie a.c. prefectul județului, Florian Marin a cerut să se facă lumină în ceea ce privește bomba ecologică de la Măldărești (așa cum notează Gazeta Vâlceană), justificările „neprihănitului domn” au fost că se simte hărțuit de Ramona Hogea și Garda de Mediu, cităm: „Am fost plecat din țară şi cel care se ocupă de depozit i-a murit mama sau soacra. El este de la Bălcești și face naveta și tocmai în ziua respectivă avea înmormântarea. Le-am spus să amânăm pentru altădată (controlul – n.r.). Ca drept urmare pentru ce le-am solicitat, au trimis televiziunea. Foarte bine, publicitate! Garda de Mediu mi-a trimis televiziunea, mi-a trimis ProTv-ul. Cei care au venit de la ProTv au început să-mi citească toate controalele pe care le-am avut. În termeni juridici, asta înseamnă hărțuire. Să fiu controlat de trei-patru ori pe lună, ba de  Garda Națională de mediu, ba de Garda de Mediu Vâlcea și să mi se aplice amendă pentru aceeași faptă de fiecare dată…” – susţine Florian Nicolaescu.

„În martie anul trecut, în urma unei sesizări făcută de noi cu privire la niște firme care aveau contract cu noi și au depozitat gunoi în afara perimetrului de depozitare, s-a sunat la 112, au venit polițiștii, au făcut un proces verbal pe care l-am solicitat și care nu mi-a fost pus la dispoziție. În baza procesului verbal care s-a întocmit, am fost amendat de Garda Județeană de Mediu Vâlcea cu suma de 50.000 RON, întrucât nu am anunțat Garda de Mediu ca au depozitat în afara depozitului. La două săptămâni după ce am primit această sancțiune a venit garda de Mediu de la București. Au venit de foarte multe ori cei de la Garda de Mediu să mă amendeze, dar aici există o problemă și vreau să o fac publică pentru toţi. În 2014, eu am încheiat un contract cu firma Ticon SRL, firmă administrată de soţul doamnei Hogea şi din care făcea parte și doamna, pentru aprovizionare cu rumeguș pentru centralele termice de la Horezu. În ultima perioada desfășurării contractului, domnul Hogea a început să-mi aducă nu rumeguș, ci balast. Am refuzat să mai primesc, am refuzat să le mai dau și banii, dar doamna Hogea venit la mine și mi-a zis: ‹Ai grijă ce faci că sunt probleme dacă nu-i dai banii›. De aici a început tot scandalul. Am contracte am facturi semnate de dânșii” – a mai spus patronul firmei Sacomet, Florian Nicolaescu.