D Dezvaluiri

SC Călimănești-Căciulata SA – blestem sau neîmplinire ...

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

SC Călimănești – Căciulata SA este cel mai mare operator de turism al stațiunii cu același nume. Noul patronat este la Călimănești începând cu anul 1999, pe timpul „gurvernării istorice” a PNȚCD prin cumpărarea „pe doi lei” a pachetului majoritar de acțiuni. În capul listei este un oarecare Nicolae Petre ajuns de nicăieri administratorul statiunii medaliată cu aur de către toate forumurile internaționale în domeniu, și cu un portofoliu istoric impresionant!

Repetent la managementul în turism, dar bine dotat cu aroganță și lăcomie a făcut din Călimănești și oamenii săi, o feudă cu terenuri, vile și hoteluri ... Nicolae Petre le intitulează peste capul autorităților locale, a liderilor politici și intelectualilor locali într-o singură frază : „aici sunt banii mei, bă!”. De la zi la zi se ridică garduri, se câștigă retroderări, salariații sunt batjocoriți, iar calitatea ofertei turistice din în interiorul societății scade. Agramatul de la București este amestecat în alegerile locale, iar primarul și Consiliul Local este la „ordinul său”. O realitate în fața căreia puterea locală, decizia de drept a administrației stă cu capul plecat, incapabilă să-și impună punctul de vedere în această relație: SC Călimănești – Căciulata versus Autoritatea Publică Locală. Onoarea Călimăneștiului de altădată este batjocorită de către conducătorii de azi aleși să reprezinte interesele locale!!!

Dacă nu s-au înregistrat sincope în bunul mers al activității turistice, a acestei stațiuni, dacă brandul turistic nu a intrat în faliment se datorează faptului că toate guvernele României postdecembriste au subvenționat cu bilete de tratament oferta balneo-turistică de aici.

A fost destul de ușor de administart și de încasat bani în contextul în care 75% din locurile zilnice de cazare, tratament și masă au fost asigurate de către statul român din banii tuturor românilor! Este de notorietate faptul că anumiți pensionari au venit de câte patru – cinci ori pe an la stațiune (sejur de 18 zile). Bilete de tratament împărțite la alte persoane decât titularul de drept. Cartele valorice pentru masă descărcate de turiști la prețuri duble, triple adăugate de conducerea SC Călimănești – Căciulata ...

Ani de zile a fost aici o fabrică de bani de care a profitat doar câteva persoane!

Problema este alta ...

  1. Nu există niciun fel de colaborare a acestei societăți cu societatea civilă din Călimănești. (sponsorizări evenimente, sponsorizări culturale, găzduri de simpozioane locale)
  2. Este de notorietate supărarea și răzbunările lui Nicolae Petre pentru toți reprezentanții locali care „nu trag” cu interesele SC Călimănești-Căciulata SA.
  3. Este de notorietate stresul în care lucrează localnicii angajați aici.
  4. Este istorică trădarea secretarului – jurist al Primăriei Călimănești, C-tin Necșoiu care a fost „recrutat” în anul 1999 în funcția de director general la SC Călimănești-Căciulata, în scopul de a reprezenta interesele patrimoniale ale societății.
  5. Nicolae Petre și ceilalți membrii din acționariatul societății nu comunică cu societatea civilă locală, nu există interviuri, comunicări în presa locală. Ba mai mult ziarul local este interzis cu desăvârșire să intre pe proprietatea SC Călimănești-Căciulata.

 În concluzie ...

O mână de oameni trăim la Călimănești ca niște idioți! Suntem învăluiți de impresii ieftine și alergăm toți că să ne punem bine cu un prost care suferă iremediabil de mania persecuției. Care ne arată zilnic „cât este de tare” și cum transferă proprietatea din orașul copilăriei noastre în orașul feudei lui personale. Speranțele unei colaborări sociale pertinente, unui dialog constructiv sunt la zeci de ani lumină. Dacă am scris acest articol, împotriva mea, Poliția Călimănești și Primăria Călimănești se vor sesiza la nivelul „atenționare” iar dacă mai continui „să latru” vor fi luate din nou măsuri!!!