D Dezvaluiri

Ion Răducă va da socoteală până la ultimul leu cheltuit din banii obștei Moliviș - Malaia

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În data de 31 martie 2019 a fost convocată Adunarea Generală a Obștii Moliviș (comuna Malaia, județul Vâlcea). Printre punctele de pe ordinea de zi, cel mai important, a fost alegerea unui nou comitet de conducere al obștii. Până la acea dată vechiul comitet a fost format din cinci persoane: Ion Răducă – președinte, Leonid Chirculescu – vicepreședinte, Ion Pavelescu – secretar - casier, Băra Gheorghe – membru, Tertereanu Procopie – membru.

După 17 ani Ion Răducă este înlăturat de la conducerea Obștii Moliviș. Jocurile sale de culise, încercările de manipulare, candidații pe post de ”iepure”, argumentele și explicațiile i-au adus un vot dezastruos. Astfel, pentru funcția de președinte, cele 1000 de drepturi au votat în felul următor:

 1. Popescu Gheorghe - 327,72
 2. Chirculescu Leonid – 269,28
 3. Borboană Maria - 206,98
 4. Răducă Ion - 180,54
 5. Ciucă Marius - 169,54
 6. Socol Petrișor - 168,78
 7. Cucă Marcel - 153, 13
 8. Popescu Marcel - 74, 04

A câștigat inginerul Gheorghe Popescu (din Malaia) care va conduce obștea alături de un comitet format din: Borboană Maria – Bianca (vicepreședinte), Chirculescu Leonid (secretar – casier), Răducă Ion (membru) și Ciucă Marius (membru).

 

Ion Răducă va da socoteală până la ultimul leu cheltuit din banii obștei ...

Despre aceste aspecte a explicat pentru Cozia-Info, noul președinte Gh. Popescu: „Noi încercăm să ne îndreptăm împotriva persoanei fizice Răducă Ion, să recuperăm banii pe care i-a cheltuit fără aprobarea consiliului și fără aprobarea Adunării Generale. Deocamdată nu avem acces la actele din contabilitate, noi nu cunoștem situația reală, nu s-a făcut un audit. Câștigătorii alegerilor din martie 2019 suntem încă blocați de contestațiile în Instanță pe care le-a deschis domnul Răducă! Dar aceste blocaje se vor rezolva, într-un final, și vom putea intra în legalitate. Atunci vom începe să recuperăm banii pe care i-a sustras din obște, pe care nu-i justifică. Pentru că a făcut niște acțiuni, de capul lui pentru care trebuie să plătească, mai devreme sau mai târziu!

 • Nu este posibil să cumperi două mașini dintre care una a costat 30.000 de euro (Ford Ranger) de capul tău. Fără să ai aprobarea Adunării Generale. A cumpărat și a doua mașină tot fără aprobarea Adunării Generale (Suzuki Vitara – la mâna a doua). Imediat după ce a cumpărat-o a mai băgat 2.000 mii de euro în reparații.
 • A construit a treia stână fără să aibă nici cea mai mică folosință!
 • Va trebui să explice în fața membrilor de ce, în niciun an, nu a acordat dividente către moșneni conform Art 16 și 36 din statut. Este vorba despre procentul de 60% din venituri, nu din profit pe dividente.
 • Folosește mașinile de serviciu în inters personal.
 • Și-a acordat prime foarte mari.

 

Sunt lucruri pe care chiar dacă nu vrei să le vezi acestea se văd de departe că sunt putrede! Noi am avut, prima dată, o discuție în trei, alături de Leonid Chirculescu cu domnul Răducă și l-am avertizat că dacă își bate joc de rezultatul alegerilor (contestații în Instanță) noi o să-i facem procese penale. Până acum nu i-am făcut nimic, dar o să demarăm și varianta aceasta. Va trebui să pornim acest demers pentru că altfel, efectiv ne râde în nas. El și-a bătut joc de obștea aceasta cum nu și-a bătut joc, nimeni, de la înființare și până acum.”

 

În loc de concluzii ...

Cu girul Instanței, cu amenințări și cu un pachet complet de ”dibăcii” Ion Răducă conduce în continuare obștea unde adpotă decizii fără a mai avea comitet de conducere. Probabil, bătrânul președinte levitează încă, în acel puhoi de impresii căruia ne place a-i da numele de conștiință. O conștiință în numele căreia cheltuie banii din visterie ca să mai lungească decăderea și ... parcă, să arate oricui că este o specie de esență tare, care nu cade atât de ușor și atât de democratic. Părintele Obștii Moliviș este surprins de beneficiul democrației cu care a condus timp de 17 ani, dar și de obrăznicia mai tinerilor contestatari care încep să vorbească cu politețea rece.

Acum, din Ion Răducă nu a rămas decât cu cărura de supărat, cu gesturile și căutătura de sergent de colonie penitenciară care transmite minciuni în stare stabilă, congelată. Omul care trebuia să facă altfel lucrurile acolo, în acea devălmășie moștenită din spiritualitatea poporului român, a demonstrat în cei 17 ani că libertatea este în lumea maselor o noțiune pedantă și burgheză ...