D Dezvaluiri

”Petardele” de la Impozite și taxe Călimănești nu aplică deciziile Executivului

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

Mandatul lui Florinel Constantinescu, la Primăria Călimănești a fost unul de construcție și de rearanjare a lucrurilor. S-au deschis fronturi majore de investiții, au fost corectate și construite situații de tot felul care vin direct în sprijinul populației. Viziunea de lucru a lui Florinel Constantinescu vizează intenția de a nu transforma Primăria Călimănești într-o ”acritură” care să hărțuiască și să pună presiune pe populație. Primarul are o relație bună cu concetățenii lui și este foarte receptiv la problemele semnalate. Între corpul A și corpul B al forului de conducere din stațiunea de munte sunt diferențe de interpretare majore! Georgeta Pripas (foto) numită de Executivul Constantinescu, director economic al Primăriei Călimănești aplică lucrurile în alt fel, impunând o abordare diferită față de decizia Executivului și a consilierilor locali. În corpul B se desfășoară un ”bâlci” dezlănțuit, în fruntea căruia stă o fostă contabilă de cartier care nu reușește să impună în acest serviciu liniștea, ordinea și profesionalismul pentru că nu le cunoaște! S-a construit acolo, o ”brigadă de petarde”, gen Niculina Grigore și acest iad decolorat, numit Georgeta Pripas care pun penalități pentru impozitul anului în curs 2021, care au tupeul să strige după contribuabil pe stradă, etc.

Petardele o să vă mintă clar când mergeți la taxe și impozite, dar trebuie să știți că există doar o singură decizie, aceea a primarului aprobată de consilieri:

A fost prelungit termenul de acordare a facilităților la plata obligațiilor bugetare restante pentru locuitorii și mediul de afaceri din Călimănești

Procedura se aplică pentru toate categoriile de debitori, cum ar fi persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, unități administrative teritoriale ori instituții publice care la data de 31 martie 2020 inclusiv au obligații bugetare principale restante către bugetul local al Orașului Călimănești.

La inițiativa primarului, dr. Florinel Constantinescu, Consiliul Local a aprobat modificarea HCL nr. 95/14/26.11.2020 privind aprobarea anulării accesoriilor în cazul obligațiilor bugetare restante la data de 31 martie 2020, datorate bugetului local al Oraşului Călimăneşti, în sensul prelungirii termenului de acordare a acestor facilități până la data de 31 ianuarie 2022.

Hotărârea are în vedere prelungirea aplicabilității unor instrumente care să protejeze mediul de afaceri şi sistemul economic și totodată care să stimuleze conformarea la plată a debitorilor care înregistrează debite restante la data de 31 martie 2020, în contextul actual al dificultăților financiare cu care se confruntă contribuabilii afectați direct sau indirect de criza SARS-CoV-2, ținând cont de faptul că obligațiile accesorii îngreunează plata acestor obligații.