D Dezvaluiri

SC CET Govora SA a fost exmatriculată din stațiunea Călimănești – Căciulata

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

”Căpușa” CET Govora, care realiza serviciile de încălzire termică în stațiunea Călimănești – Căciulata a fost înlăturată, începând cu data de 1 iunie 2021. Acest lucru se datorează primarului Florinel Constantinescu, care, prin intermediul Consiliului Local au luptat pentru repararea unui abuz săvârșit de fostul președinte Ion Câlea în urmă cu 13 ani.

În fapt ...

Încălzirea termică la Călimănești se realizează cu apă geotermală care iese gratis din pământ la o temperatură de 98 grade Celsius. Rețeaua de aducțiune a acestei bogății naturale a fost realizată de Guvernul Austriei, la începutul anilor 2000, care a oferit gratuit pentru orașul Călimănești lucrarea și aparatura. În anii 2008 băieții deștepți de la CET Govora, în frunte cu acest ”gargaragiu” al istoriei, Ion Câlea (fostul președinte al Consiliului Județean Vâlcea), preiau în administrare toată rețeaua de termoficare a orașului.

De aici, la prețul gigacaloriei plătit de beneficiar se adaugă trei taxe. O bogăție care pornește gratis din pământ este facturată de Foradex, mai este încă o dată facturată de CET Govora și încă o dată facturată de Distrigaz care spune că trebuie să ajute apa în punctele termice să aibă temperatura normală! Prețul încălzirii la Călimănești ajunge mai scump decât în alte orașe care produc energia termică!

Trebuie știut că la această aroganță au mai apărut niște căpușe: ziarele de casă ale lui Ion Câlea (Viața Vâlcii – Petre Tănăsoaica, Criterii Politice - Gh. Zmeureanu, etc.) care, chipurile au făcut reclamă CET-ului primind 10.000 lei / lunar pentru fiecare din banii prăduiți prin căpușare.

Bătaia de joc este îndreptată de Florinel Constantinescu (primarul orașului Călimănești) care va rămâne în istoria locului ca un adevărat conducător politic. Prin decizia de la 1 iunie 2021 primarul a reușit să elimine două căpușe din trei. Urmează acum planul de obținere a finanțării pentru forarea a două sonde geotermale în proprietatea UAT Călimănești și probabil, alte demersuri pentru trecerea în administrare a sondelor  existente deja. Aceste sonde urmează să fie administrate de către Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat și de Alimentare cu Energie Termică din cadrul Primăriei Călimănești. Să fie exploatate corect și eficient și să aibă niște tarife rezonabile. (Vom continua)