D Dezvaluiri

Simina Nistor – Călimănești: ”Doamna secretar câte proiecte de finanțare a ”apucat” numita Minodora Săvulescu?

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Simina Nistor este Secretarul Primăriei Călimănești, șefa tuturor juriștilor din această Unitate Administrativ Teritorială și omul care răspunde de interesele juridice și de aplicarea lor în sprijinul cetățenilor acestui oraș. Pentru asta călimăneștenii îi plătesc lunar peste 10.000 lei repezentând salariu plus asigurări sociale, contribuție la pensie, etc., etc.

Simina Nistor nu are niciun drept să fie flancată de polițiști ai Poliției Locale Călimănești sau alți bodyguarzi plătiți din banii publici și nici nu are dreptul să se comporte ca un ”funcționar superior” care și-a întâlnit Devenirea la Călimănești! Nu. Ea este la dispoziția călimăneștenilor printr-o fișă a postului  ...  atât!

 

Pe fond ...

Pe o perioadă de cinci ani Florinel Constantinescu a accesat pe fonduri europene un proiect social destinal categoriilor de cetățeni defavorizate din Călimănești. Țintele au fost incluziunea, scolarizarea, calificarea în profesii, ajutorul în reabilitarea locuințelor, dar și câteva granturi (în jur de 15) de 40.000 euro /  persoană pentru construirea de afaceri locale a unui grup țintă stabilit în cadrul finanțării europene.  

Întrebarea publică pe care o punem Secretarului Primăriei Călimănești este următoarea:

  1. Câte proiecte de finanțare a primit numita Minodora Săvulescu? Care nu este călimăneșteacă, împreună cu familia s-a stabilit aici. Locuiește în Jiblea Veche, are un domeniu de 4*** stele în zona stadionului.
  2. Ce valoare a avut (câți bani a primit) pentru fiecare proiect?
  3. Pentru ce motivație s-a calificat la obținerea finanțării?