F Faptul divers

Ce salarii se vor plăti la aqua magic-ul Mirajul Oltului din stațiunea Călimănești – Căciulata

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În scurt timp va fi inaugurat al doilea aqua-magic al stațiunii călimăneștene cu trambuline și tobogane la nivelul unui bloc de patru etaje. Această investiție se află în zona Călimănești a stațiunii și va contribui temeinic pentru relansarea turismului în partea mai vitregită a stațiunii balneoclimaterice. Alături de Mirajul Oltului au început lucrările de reabilitare și reconstrucție a vilei Zorilor (fostul hotel Jantea din perioada interbelică), care va fi transformată într-un hotel modern, locația unde a funcționat Club Nico și Crama Izvorașul a fost cumpărată pentru o investiție cu scop de alimentație publică, complexul meșteșugăresc (frizerie) a primit autorizația de construire a unui hotel 2 + mansardă, iar hotel Ostrov (fosta cantină 2) este deja inaugurat.

La acest cadru urbanistic se adaugă proiectele Primăriei Călimănești care pregătește în spatele hotelului Central – zona fostului izvor 8 (zona de pădure) un aventura parc.

Mirajul Oltului este finanțat și va fi administrat de către Consiliul Județean Vâlcea. În ședința din 31 august 2018, consilierii județeni au adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea înființării Serviciului public de turism, agrement și servicii. Au fost stabilite Regulamentul de organizare și funcționare, organigrama și statul de personal aferente acestuia. Astfel, la Călimănești vor fi 24 de posturi:

Șef serviciu – 6042 lei salariul lunar;

3 posturi la compartimentul contabilitate, juridic – 3173 lei salariul lunar;

2 asistente medicale – (3173 lei / lunar); 5 salvamari – (2926 lei / lunar);

1 inginer (3230 lei / lunar), 1 electrician (2850 lei / lunar), 2 instalatori (2850 lei / lunar), 1 referent (2850 lei / lunar), 1 supraveghetor sală fitness (2736 lei / lunar) și 4 femei de serviciu (1900 lei / lunar).

Iar pentru Parcul de agrement și sport Jiblea va funcționa cu 1 conducător ambarcațiune (2850 lei / lunar) și doi agenți de pază (1900 lei / lunar).