F Faptul divers

În câteva zile, garajele din Călimănești vor ajunge în faza a doua a demolării. Executarea silită

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Consiliul Local al stațiunii Călimănești – Căciulata a hotărât demolarea tuturor construcțiilor amplasate cu caracter provizoriu din raza domeniului public al Unității Administrativ Teritoriale. Măsura vizează, în special, asociațiile de locatari care nu beneficiază de proprietate asupra terenurilor, acestea ridicând în decursul anilor construcții ale celebrelor garaje și magazii – sub formă de construcție provizorie. Primăria a trimis somație pentru demolare cu termen de 30 zile. Decizia este luată în contextul dezvoltării proiectelor de reabilitare și modernizare a asociațiilor de locatari. Forul Executiv a finanțat, deja, proiecte de reabilitare și avenlopare a blocurilor de locuințe, a finanțat un proiect de iluminat public modern care va fi instalat în curțile interioare ale blocurilor, a intabulat terenurile respective și acum urmează implementarea unui proiect care să cuprindă o nouă organizare în aceste curți interioare.

De câteva zile în discuțiile tuturor localnicilor din orașul Călimănești a apărut știrea demolării garajelor, o veste incredibil de bună pe care oamenii o comentează în fel și chip. Totuși, peste toate acestea se confirmă că primarul orașului, Florinel Constantinescu este decis să califice această stațiune pe locul doi dintre toate orașele județului Vâlcea. Din anul 2004, Călimăneștiul punctează în fiecare zi, câte un pas, în proiectele care îl ridică spre ceea ce își dorește să împlinească – o stațiune demnă de Sinaia Vâlcii. Anii au trecut peste cei doi primari (Ilie Amuzan și Florinel Constantinescu) și astăzi mandatele lor nu au rămas doar o adorație bleagă! Călimănești 2021 are gaze naturale, infrastructură de apă, apă uzată și canal în toate cartierele sale. Are investiții majore în agrement, în oferta balneară și continuă cu construcția unui bulevard modern, cu reabilitarea cartierelor și ridicarea nivelului de trai acolo. Continuă cu aducerea de noi proiecte pentru dezvoltarea ofertei turistice, se ocupă de eliminarea tuturor căpușelor care încă le curg ”balele” în dorința de evlavie în imposibilitate. Călimănești 2021 continuă, pas cu pas, politica începută în  anul 2004, pentru că exemplul acestor doi oameni politici a ridicat stachetele la nivel de Excelență, iar Călimăneștiul nu cântă la chiflă cu Beth Hart, sărbătorind cu haznaua printre buruieni, Călimăneștiul se pregătește să fie ”Cetate de frumos și bunăstare!”

Problema garajelor nici nu trebuie discutată! Trebuie doar o știre scurtă care să prezinte doar informația. Primăria a emis o somație cu termen de executare 30 zile. Dacă nu se respectă termenul, construcția respectivă va fi demolată de către DADP Călimănești și proprietarul va suporta toate costurile. Alte discuții nu mai sunt ... rămâne doar să numărăm zilele!

Contactat, primarul Florinel Constantinescu a declarat pentru Cozia-Info: ”A venit vremea să mai facem un pas! Pentru că nu putem rămâne la nivel de Călimănești încremenit în timp. Vrem să reabilităm fațadele blocurilor, să reconstruim curțile interioare oferind tot ce este nevoie pentru confortul locatarilor (locuri de parcare, zone de verdeață, zone de socializare). Toate acestea se vor putea realiza numai dacă renunțăm la niște obiceiuri ale trecutului și acceptăm condiția modernă spre care trebuie să tindem cu toții. Este o acțiune de asanare care va cuprinde absolut tot domeniul public și, mai de vreme sau mai târziu vor fi reconstruite, modern, toate zonele vizate.”