F Faptul divers

Mesajul primarului Florinel Constantinescu pentru elevii din orașul Călimănești!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

  

„Prima zi de şcoală este una dintre cele mai aşteptate zile din an.

Copiii o întâmpină cu bucuria de a se revedea cu colegii şi de a porni într-o nouă aventură a cunoaşterii. Părinții, pentru a pregăti cu migală hainele cele noi, ghiozdanele, caietele şi rechizitele.

 Bunicii, pentru a-i conduce pe cei mici pe drumul de acasă şi până la şcoală şi înapoi, către casă, şi pentru a le asculta pe drum poveştile din fiecare zi.

Educatoarele, învăţătorii şi profesorii, pentru a coordona aventura cunoaşterii de la un capăt la altul al anului şcolar.

Venim cu toţii după o perioadă dificilă, în care cursurile au fost întrerupte de mai multe ori şi au fost continuate la distanţă, cu multe dificultăţi pentru toată lumea.

Acum putem evita multe dintre problemele pe care le-am avut în ultimii doi ani şcolari.

Sunt convins că elevii, părinţii şi bunicii, cadrele didactice şi ceilalţi angajaţi ai unităţilor de învăţământ vor face tot ceea ce trebuie făcut pentru evitarea închiderii şcolilor.

Apelez la responsabilitatea tuturor celor implicaţi în bunul mers al activităţii din şcolile noastre.

Vaccinarea şi respectarea regulilor de protecţie sunt singurele mijloace de evitare a întreruperii acestui an şcolar!

Mult succes tuturor celor care merg la şcoală pentru o viaţă plină de succes!

Mult succes dascălilor, cei care ştiu cel mai bine cum arată drumul cunoașterii şi mulţumiri speciale părinţilor şi bunicilor care înconjoară cu grija şi iubirea lor pe tinerii învăţăcei!

Sănătate tuturor!”, a transmis primarul Florinel Constantinescu.

Tot astăziLiceul De Turism Călimăneşti” a fost  gazda primei mobilități a proiectului internațional ”Building a Brand called Europe”, cu licee partenere din Estonia, Croația, Italia.

 Coordonator : prof. Silvia Ungureanu

 Proiectul Erasmus + KA2-2020-1-IT02-KA229-079179_3- “Building a Brand Called Europe”- este un proiect cu finanțare europeana, fonduri pentru educație, formare și parteneriate externe școlare nerambursabile, în valoare totală de 28.000 euro (pentru Liceul Tehnologic de Turism Calimanești).

 Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 24 elevi ( varsta 17-18 ani ) și  6 profesori insoțitori din fiecare școală parteneră.

 Următoarele mobilități vor fi în Estonia, Italia, Croatia,  unde se vor  deplasa și 24 elevi români pentru schimburi de experiență.